reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie są Wasze sprawdzone sposoby na trwały makijaż przez cały dzień?

reklama
można bazę pod cienie kupić albo utrwalacz makijażu w sprayu ale ja bym postawiła raczej na jakieś mineralne kosmetyki i delikatnieszy makijaż co by się nie rozpłynął

Mam ten sam problem z okolicami oczu. Pod oczy stosuje lekki krem, po wchłonięciu nakładam korektor i na koniec puder. Zauważyłam, że nie każdy krem się sprawdza, więc na to zwracam największą uwagę. Niestety z powiekami ci nie pomogę, bo nic mi nie pomaga

Mam taki problem, że po kilku godzinach mój makijaż zaczyna się lekko rozmywac, zwłaszcza cienie do powiek i kredka do oczu. Mam mieszaną skórę. ....
Malowanie pełnotapetowe to mordęga. Często przed pracą miałam sesje foto i koleżanka mnie malowała. Trwało to chyba z godzinę, a jak już było po sesji to bałam się dotykać twarzy, żeby się nie wypaprać tymi wszystkimi chemikaliami :) Makijaż po Kryolanie trzymał się skubany cały dzień. Wczoraj lekarka mnie spytała czy mam makijaż permanentny, a kiedy zaprzeczyłam pogratulowała "pewnej ręki bo kreski są idealne" 8-) Też mam cerę mieszaną, ale postawiłam na minimalizm. Na noc krem odżywczy, a rano tylko kreski i puder. A jak czasami już trzeba pomóc urodzie, bo bladość trupia lico obleka to nakładam róż od Claresy. Wybrałam sobie taki *spam* róż do policzków w ramach prezentu na dzień matki Polki ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry