reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie mleko podać wybrednemu niemowlakowi?

VegaVega

Fanka BB :)
Witam!
Muszę pomału przyzwyczajać mojego 2 m-c synka do butelki.Niestety jest to bardzo przykre dla nas obojga ale cóż jak mus to mus.
Rozchodzi się o to,że mleczko przepisane przez lekarkę Nutramigen chyba wcale mu nie smakuje( w sumie się nie dziwię bo mi to mleko śmierdzi.)
Jak podałam mu butelkę i tylko spróbował to wzdrygną się aż i skrzywił jak po cytrynie.
Kiedy musiałam na dobę odstawić go od piersi z powodu żółtaczki to musiałam ściągać i gotować swoje mleko bo sztuczne mu nie smakowało ( zresztą wtedy to była bonanza :)
Może ktoś mógłby mi polecić jakieś inne smaczniejsze mleko albo może ,ktoś też miał takiego wybrednego malucha i musiał eksperymentować?
Bardzo proszę o rady bo czas mnie nagli a moje dziecko nie toleruje butelki jeszcze trochę i będzie katastrofa:))

reklama
Pytanie dlaczego lekarz przepisał Nutramigen...............alergia, nietolerancja , laktozy?Zdrowym dzieciom takiego mleka się nie wypisuje.

Ostatnia edycja:
Przepisała go lekarka tak na wszelki wypadek i to miało być tylko na dobę bo taką przerwę miałam zrobić.Żadnych wskazań nie było do tego w sumie żeby mu przepisywać jakieś specjalistyczne mleko.

Zastanawiałam się nad mlekiem NAN w sumie to nie wiem czy jest dobre i smaczne może jakies inne?????????????

Vega jak mu sie wcale nie dziwie przepisala malemu takie mleko bez zadnej przyczyny ;-)ono jest okropne w smaku strasznie gorzkie i smierdzi kocia karmą:-(Na twoim miejscu podalabym mu Bebilon jest superr:tak::tak:

Nie dziwie sie ze nim pluje. Mojej malej pediatra przepisala to swinstwo bo ma skaze bialkowa i tez niechetnie pije. Jak dodasz troszeczke glukozy to bedzie lepiej smakowac.

Adilea:-DJa to probowalam u mojej kolezankki Boze myslalam ze zwymiotuje:crazy::-DOkorpne b jej maly to ma i nie chce jesc:-(Ja podaje \swim cycya i Bebilon jak dla Mnie rewelacja mi samej smakuje:tak::-D;-):-)

Moj synek pił te mleko ponad rok ze względu na nietoleranję laktozy i skazę-teraz jesteśmy na Bebilonie Junior 3
Skoro nie ma wskazań to mu nie dawaj-ono ochydne jest-chociaz mojemu dziecku smakowało

Enfamil jest pyszne-slodzuudkie bardzo, nawe słodsze niż Bebilon

dziwna ta lekarka, bo nutramigen zaleca się, jak dziecko ma skazę białkową, a nie na wszelki wypadek. Gdybyście z mężem byli alergikami, to w takiej sytuacji na wszelki wypadek zaleca się jakieś mleko hipoalergiczne - z symbolem HA. Jednak jeśli nie ma żadnych problemów, to po co męczyć dzieciaka tym ohydnym nutramigenem.
Tak na marginesie, ja podaję bebiko i jest OK

reklama
Dokładnie, na wszelki wypadek można podać mleko HA a nie nutramigen. Ja początkowo podawałam Paulince NAN HA, ale nie chciała pić, a jak wypiła to wymiotowała. Zmieniałam na bebilon i jest super. Obecnie podaję BEBILON 3.

Do góry