reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie mleko modyfikowane polecacie

My już od jakiegoś czasu na capricare i jestem bardzo zadowolona z tego mleka, po pierwsze maluch je uwielbia, innymi pluł, no i ma świetny skład a na tym bardzo nam zależało. Dostaliśmy z FB próbkę

reklama
Kuba był dzieckiem Bebika, jeszcze wtedy było w biedronce bebiko HR (ono miało taki nietypowy kolor i było gęściejsze), smakowało mu ono wybitnie, z resztą, Kuba do dzisiaj kocha mleko, kiedyś mu krowę kupię, taniej wyjdę :D Z kolei Jasio jest dzieckiem HIPP'a, jak skończył roczek przerzuciłam go na mleko Babydream (nie wiem jak dzisiaj, ale wtedy producentem była Humana), Janek bardzo szybko przestał pić mleko i niespecjalnie za nim przepada, chyba, że kakao, albo smakowa rurka. Będą bliźniaki i nie podołam ze swoim mlekiem, to pewnie będzie Babydream lub Bebiko, bo na HIPP przy dwójce to ja bankomat potrzebuję:)

My zaczęliśmy od bebiko, ale pojawiła się wysypka i córka nie mogła zrobic kupki. Następne enfamil tez była masakra, potem hipp tego to juz wgl nie polecam, strasznie tłuste mleko, ciagle boleści były, w koncu kupilismy nestle nan optipro plus i takie juz zostało :).

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwszy syn pije hipp ale drugi żadnego mleka nie chciał typu bebiko bebilon. Dopiero nan optipro plus zaczął pić a miałam problem bo przy KP nie chciał pić mm jak np chciałam gdzieś go z tatą czy babcia zostawić

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

my podajemy córce bebilon, to było jej pierwsze mm i od razu dobrze je przyjęła :) przeważnie zamawiam przez internet, bo taniej wychodzi i szukam super promocji, np. dzisiaj skorzystałam z darmowej wysyłki w aptece Melissa :)

Nie bawiłam się w ceregiele i zmieniałam od razu, ale Jasio był starszy jak zmieniałam mleko, bo mu żadne nie pasowało, a Twój Szymek to ociupinka jeszcze, także spróbuj stopniowo mieszając dwa mleka. I Jasio też był właściwie na HIPPie :)

Powiem Ci, że jak dałam Jankowi Enfamil, to on po prostu pluł tym mlekiem. A jak Szymuś był już na Hippie, to myślę, że nic mu nie będzie jak dostanie od razu całą porcję tylko tego mleka. Oczywiście nie namawiam do takiego kroku :)

Ja do bebika nic nie mam, Kuba mi wcinał to mleko, a janek to takie francuskie podniebienie, żadne mu nie podchodziło. Dodam, że ja nie wiem co to są kolki, wzdęcia czy różne rewelacje po mleku, także złych skojarzeń z żadnym mlekiem nie mam.

reklama
Do góry