pchelka10.05
Zadomowiona(y)
witam
mam pytanko
moja córca od 4 miesiaca była na bebilonie pepti 2 (na recepte- skaza białkowa)
2 tyg temu robilismy testy pokarmowe
wyszło ze na mleczko nie jest uczulona tylko na kakao
pediatra zalecił zmane mleka bebilon pepti na bebilon junior 3 (w duzych niebieskich kartonowych pudełkach z miejscem na łyzeczke )
wprowadzamy je powoli
i mała bardzo je polubiła
jednak cena mnie szokuje 41 zł za szt
powoli równiez mielismy zaczac wprowadzac produkty mleczne np. jogurt ,kaszka manna na mleku (mała jadła tylko na wodzie ) i np zacierki
dodatkowo raz dziennie staram sie jej podawac mleczko krowie 5 ml( jedna łyzeczka )
niestety moje dziecie nic na mleku nie rusza :-(
zaraz pluje i sie "ksztusi"
jedyne co to zje jogurt naturalny
i moje pytanko
jak moge zachecic dziecko do jedzienia produktów mlecznych ??
mała pije 3 razy dziennie mleko modyfikowane ale tylko z kaszka bobowity ( czystego mleka modyfikowanego nie ruszy )
najlepiej cały dzien
jadał by ciastka ( staram sie dawac takie przez maszynke )
byłysmy dzis na szczepieniu od stycznia nic nie przybrała na wadze ( ale pediatra i my sadzimy ze to kkutek 3 chorób jakie miała w styczniu,lutym i kwietniu ) i jeszcze zmiana mleka doszła
ale martwie sie trasznie
zrobiła sie taki niejadek
mam pytanko
moja córca od 4 miesiaca była na bebilonie pepti 2 (na recepte- skaza białkowa)
2 tyg temu robilismy testy pokarmowe
wyszło ze na mleczko nie jest uczulona tylko na kakao
pediatra zalecił zmane mleka bebilon pepti na bebilon junior 3 (w duzych niebieskich kartonowych pudełkach z miejscem na łyzeczke )
wprowadzamy je powoli
i mała bardzo je polubiła
jednak cena mnie szokuje 41 zł za szt
powoli równiez mielismy zaczac wprowadzac produkty mleczne np. jogurt ,kaszka manna na mleku (mała jadła tylko na wodzie ) i np zacierki
dodatkowo raz dziennie staram sie jej podawac mleczko krowie 5 ml( jedna łyzeczka )
niestety moje dziecie nic na mleku nie rusza :-(
zaraz pluje i sie "ksztusi"
jedyne co to zje jogurt naturalny
i moje pytanko
jak moge zachecic dziecko do jedzienia produktów mlecznych ??
mała pije 3 razy dziennie mleko modyfikowane ale tylko z kaszka bobowity ( czystego mleka modyfikowanego nie ruszy )
najlepiej cały dzien
jadał by ciastka ( staram sie dawac takie przez maszynke )
byłysmy dzis na szczepieniu od stycznia nic nie przybrała na wadze ( ale pediatra i my sadzimy ze to kkutek 3 chorób jakie miała w styczniu,lutym i kwietniu ) i jeszcze zmiana mleka doszła
ale martwie sie trasznie
zrobiła sie taki niejadek