Przy wcześniejszym dziecku nie używałam i nie mam w tym w ogóle doświadczenia. I tu sie zaczyna cały problem. Chciałabym na pewno żeby był to ręczny bo jest cichy a poza tym potrzebuje go tylko na wszelki wypadek. I fajnie gdyby miał zmienne te nakładki na piersi. Mam dosyć duże brodawki i jak przypadkiem się nie dopasuje do moich piersi to wiadomo że lepiej dokupić inną nakładkę niż zmieniać cały laktator. Jaki u was się sprawdzał?
reklama
Ja używałam Tommie Tippi. Nie był zły ale odrazu przenioslam sie na elektryczna bo mój Fifi urodził się z wytrzewieniem jelit więc nie szybko jadł prosto z piersi przez miesiąc musiałam sciagac pokarm codziennie co 3h a mialam tak duzo pokarmu ze normalnie reka mi odpadala od tego pompowania . wiec zainwestowalam w elektryczna.
Ja kupiłam ostatnio aventu, ale jeszcze nie korzystałam ale mam znajomą położną i bardzo mi go polecała. Mówiła że większość mam jest z niego zadowolona wiec nie warto ryzykować i kupować jakiegoś nieznanego. Oczywiście jest w nim możliwość dokupienia takiej osobnej nakładki.
reklama
Podziel się: