reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jakie krzesełko do karmienia?

reklama
czesc dziewczyny
własnie jestem na etapie kupna fotelika do karmienia i super te foteliki :) teraz musze się tylko zdecydować na któryś. pozdrawiam

Ja mogę polecić to:
Krzesełko do karmienia Polly 2 w 1 Wood Friends
świetne jest i posłuży baaardzo dlugo

Krzesełko ładne, z tego co widać na zdjęciach ma regulacje wysokości co pozwala dosunąć krzesełko do stołu różnych wysokości. Ja miałam drewniane i niestety można było albo wyżej niż stół albo całkiem nisko. Teraz chciałabym coś co pozwoli dziecku jeść razem z nami przy stole. Powiedz jak ze stabilnością na najwyższym poziomie? No i czy to całe krzesełko jest dość solidne żeby wytrzymać nawet ruchliwe dziecko?

Dobre krzesełko plastikowe powinno mieć regulowane siedzisko do drzemki po jedzeniu

moje dzieci spać to na pewno nie w krzesełku do karmienia :/ od tego to są inne miejsca...regulowane to bardziej dla dziecka które jeszcze nie siedzi ale zaczyna jadać posiłki stałe np.4-5 miesięczne dziecko...na pewno nie do drzemki(bynajmniej dla mnie)

Ja polecam krzesełko z IKEA :)

okazja-super-ikea-krzeselko-do-karmienia-polecam.jpg

mi zależy na tym aby dziecko posadzić nakarmić i to wszystko:)jak ktos ma takie same zamiary to super sprawa za małe pieniążki(w IKEA za 65 zł) :)też racja że jest lekkie nie takie duże masywne jak te inne z bajerami...ps.złożyć też mozna jakby co ;)

Ja też myślałam o krzesełku Ikea bo wydawało mi się, że nie ma sensu na tego typu przedmiot wydawać zbyt wiele. Ostatecznie jednak moje siostry kupiły małej na urodziny Bertoni Candy czy jakoś tak. I teraz wiem, że gdyby miała sama kupić drugie krzesełko napewno kupiłabym takie które:

- ma wysokie oparcie - moje dziecko zasypia w krzesełku chociaż wydaje się to niemożliwe :) Na pewno nie zasnęłoby, gdybym pochyliła oparcie. Znacznie lepiej jej się śpi na siedząco. Oczywiście jak zaśnie przekładam do łóżeczka :)
- jest składane - mam mało miejsca - 34 m kw :)
- ma miękką tapicerkę - widzę, że w krzesełku, które mamy mała lubi siedzieć bo jest jej wygodnie. W krzesełku Ikea zawsze się kręciła masakrycznie a tu sama chce wchodzić :)

Dokładną recenzję krzesełka, które mam dodałam na moim blogu. Za długa, żeby całą tu wpisać :) Jakby ktoś chciał poczytać to zapraszam - Mama i Gu :)

Rozważam zestaw 3w1 - rozterki między Baby Dan Angel a Icoo Grow with me 1-2-3
Czy któraś mamusia analizowała temat, ma taki zestaw?

reklama
Ja akurat dla swojego synka otrzymałam krzesło do karmienia w prezencie od jego chrzestnej. Bardzo dużym plusem jest regulacja krzesełka dlatego może ono ''rosnąć razem z dzieckiem''. Warto na to zwrócić uwagę. O innych istotnych przy wyborze elementach napisałam na swoim blogu więc zainteresowanych zapraszam do przeczytania wpisu.
Dobrze dopasowane krzesełko może naprawdę w znacznym stopniu ułatwić i umilić karmienie dzieciaczka
usmiech.gif

Pozdrawiam wszystkie mamusie! :)

Do góry