reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

aqua1-23

Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Miasto
Częstochowa
Zakładam wątek imieninowy - może podzielimy się tu imionami które nam się podobają i jak kie będą nosiły nasze szkraby :tak:

- szczerze sama mam problem z imieniem dla fasolinki :sorry:i licze ,że może mnie natchniecie jakimś fajowskim pomysłem

oczywiście mam imiona które mi się podobają ale u mojego M. nie perzejdą :-(więc te co napisze to nasz kompromis

narazie dla chłopaka
- Wojtek
- Staś

dla dziewczynki
- Julka
- Lidka
- Ala
- Lenka

reklama
Aqua - czekałam na ten wątek :tak::-)

Podobają mi się Twoje propozycje imion dla Chłopców, Wojtuś, Staś, znam takich małych chłopców i fajnie to brzmi :tak:

Julka, Ala i Lenka są super, tylko Lidka mi się nie widzi :eek: - ale to moje zdanie;-)

Ja nie mam juz nic do gadania jeśli będzie chłopiec, ma być Kuba i już ;-)

A co do dziewczynki, to już też mam wybrane - Zuzanna, bo Mężuś na nic innego nie przystał. Podoba mi się jeszcze Maja, bardzo mi się podoba, ale mój chrzestny ma takiego psa....:baffled: Niestety, Irmina i Tatiana nie przeszły...a szkoda, mam dobre wspomnienia jeśli chodzi o Irminę.

A reszta wrześnióweczek? Jakie imiona wybrałyście?

oj u nas tez bedzie problem

ja jak na razie nie mam pojęcia,

kiedys sobie myslałam, ze jak będe miała 2 dziewczynki to będzie Maja i Kaja, ale wiem że tak Kaja, to u mojego Darka nie przejdzie

podoba mi sie tez Iga, Lena

dla chłopca zawsze podobało mi sie Kuba, ale juz dużo tych Kubusiów

tez liczę, ze może cos podpowiecie :-)

To teraz ja...
U mnie kompromis z M. poega na tym że imiona nie mogą być długie, ze wzgędu na nazwisko, które będzie długie...wieć jakbym dziewczynkę nazwała Aleksandra albo Franiciszek - to bym krzywde w podpisywaniu się zrobiła maleńśtwu na przyszlość:-)

Dla dziewczynki tylko:
- ANIA- i tu nie było żadnych dyskusji, imię wybraliśmy jakieś pól roku :tak:

no i chłopiec i tu jest problem...
- jest duża sznasa na Adama, (M upiera się przy Janie - ale ja nie chcę)
- podoba mi się też Mateusz

Co do Kuby i Filipa odpadają, bo moje kanarki miały tak na imię, więc nie potrafie...

No to chyba jednak bede pierwsza, zeby tylko sie malemu nie odmienilo.........

Po Waszych namowach jednak sie zecydowalam i mam nadzieje, ze dolaczycie wkrotce do mnie, czekam i zapraszam mamuski i moze tatuskowie rowniez, jesli beda mieli ochote wrzucic tutaj swoje typy {piec groszy hehehe} :-):-):-)

No to chyba jednak bede pierwsza, zeby tylko sie malemu nie odmienilo.........

Po Waszych namowach jednak sie zecydowalam i mam nadzieje, ze dolaczycie wkrotce do mnie, czekam i zapraszam mamuski i moze tatuskowie rowniez, jesli beda mieli ochote wrzucic tutaj swoje typy {piec groszy hehehe} :-):-):-)
ajako - Aqua juz założyła wątek z imionami, nie doczekała się na Ciebie:):):)Propnuje tam zajrzeć ...

Wiec tak, jak niektore z Was wiedza, na ostatniej wizycie pan gin i ja rowniez, zobaczylismy na monitorze malego czlowieczka wyma****acego raczkami i nozkami.............no, a miedzy tymi nozkami widac bylo malenkiego siusiaczka:-):-):szok::szok::szok:
Oczywiscie wiele osob mi nie wierzy i mowia, ze to zdecydowanie za wczesnie, zeby to naprawde bylo widac, ale ja tam wiem swoje, od poczatku tak czulam i juz..........dobra powtarzac sie nie bede.......

Oczywiscie zgody na 100 procent miedzy mna, a mezem nie ma, ale wstepnie wyglada to tak-
mamusia- podoba mi sie Kajetan, Milosz, a najbardziej Szymon
tatus- ma tylko jeden typ, na ktory upiera sie jak osiol i chyba w koncu mu ulegne- Tymon.
Moj cudny maz stwierdzil, ze owszem Szymonek jest ladne, ale obecnie bardzo popularne i troche racji w tym , bo sama znam z 4 malych Szymonkow.
A Tymonek jest oryginalne, nie znane, nie popularne jeszcze i brzmi podobnie.
No coz, do wrzesnia czy tam sierpnia jeszcze duzoooooooo czasu, wiec moze nam sie z piec razy odmieni hehehe, pozyjemy, zobaczymy.

u nas z P. tez nie możemy dojść do porozumienia:-D:-D

propozycje dla chłopca: bartuś ( P. się nie podoba), michał lub marcin
dla dziewczynki: aleksandra, natalia. podoba mi się tez zosia, ale mamy juz dwie w rodzinie:-p

reklama
A i jeszcze chcialabym dodac, ze synek pierworodny drugie imie dostanie po tatusiu wiec bedzie to Tymon Piotr J.
ps. Ewcia dzieki bardzo za dopisanie plci malucha na ogolnej liscie wrzesniowek :-):-)
ps. to kto nastepny???

Do góry