reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
Właśnie przeczytałam, że Batonik mimo przeczuć o chłopcu jednak zostanie Mamą dziewczynki;) to mnie zainspirowało do poszukiwań i...coraz bardziej zaczyna mi się imię Maja podobać:D Zwłaszcza, że mamy duży sentyment do tego miesiąca i to nie tylko dlatego, że nasze dzieciątko wtedy powstało:D

Ja mam teraz problem z wyborem imienia i obojetne czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka. Dlatego poczekam najpierw czy na nastepnym usg ujawni sie plec i wtedy bede myslec, bedzie latwiejszy wybor ;-).
Ja mam duza rodzine i wiekszosc fajnych imion jest juz zajeta, a ze jeszcze znajomi dochodza , wiec wybor juz naprawde jest okrojony... ehhh

Mi sie Julian bardzo podoba, ale tak ma na imie synek znajomych i brat mojego meza:-).
Franek tez mi sie podoba i tez jest u nas w rodzinie ;-)

Maja to jedno z najpopularniejszych teraz imion....u mnie na osiedlu są już 2 Maje w jednym wieku z reszta nie wiem czy teraz nie jest bardziej popularne niż Julia :)

Co do maja to ja w maju wychodziłam za mąż i rok później spłodziliśmy chyba synka:)

o tak jeżeli chodzi o imię Maja to zrobiło się bardzo popularne ostatnio, u nas też co chwila słyszę jak na dziewczynki wołają Maja.
Madlen my właśnie naszego synka nazwiemy Julian, też mi się straszliwie podoba to imię i na szczęście ani w rodzinie, ani wśród znajomych jeszcze nie ma żadnego Julianka:)

W naszych okolicach raczej rzadkość...zwłaszcza, że w uk mieszkamy:) a zależy mi na imieniu, które tak samo będzie się wymawiać po polsku i po angielsku jeśli to możliwe, zresztą w okolicy gdzie nasze rodziny mieszkają teraz zdecydowanie julie królują;)

A w moich okolicach to naj popularniejsze imię to Oliwia.A ja jak Szczebiotka mieszkam w uk to musze takie imię wybrac zeby nie bylo potem problemu z wymowa po strasznie przekręcają imiona :)) i wybraliśmy chłopczyk Alex a dziewczynka Eliza:)

reklama
Do góry