reklama
Jacek_i_Jagoda
Fanka BB :)
A co myślicie o takich klockach-alfabecie drewnianym? Zabawki lelu.pl - Klocki-Alfabet drewniany- B&B Miałyście już coś takiego? sprawdzało się w nauce literek?
Tak naprawdę formy rozrywki dla dzieci do lat 4 powinny być zróżnicowane. Moje np. nie potrafią odczepić się od tabletu i ciągle chciałyby na nim grać, dlatego daje im tylko gry edukacyjne (Link do: Tabletoweprzedszkole.pl - Gry edukacyjne i ćwiczenia dla dzieci • Gry na tablet dla: 4 latka | 5 latków | 3 lata.), żeby wyciągneły z rozrywki coś pożytecznego.
Aleksander87
Zaciekawiona BB
Najlepsze gry to takie gdzie trzeba klikać tylko myszką w dużeee obrazki. Ale i tak, pomimo to, że jestem wujkiem i uczę ich obsługi komputera jak siedzę z nimi w domu to nie ma jak piłka nożna na trawie i ganianie za piłką. śpią później tak, że mogę spędzić czas z dziewczyną wieczorem
Ale tak naprawdę najlepsze gry, które edukują, uczą, bawią
a na rozrywkę ewentualnie to np: auta czy asterix i obelix XXL
Może ten link Ci pomoże :
Link do: Najlepsze gry dla dzieci PC wg graczy - ranking gier dla dzieci PC | MiastoGier.pl
Ale tak naprawdę najlepsze gry, które edukują, uczą, bawią
a na rozrywkę ewentualnie to np: auta czy asterix i obelix XXL
Może ten link Ci pomoże :
Link do: Najlepsze gry dla dzieci PC wg graczy - ranking gier dla dzieci PC | MiastoGier.pl
Polecamy memorki )
Polecam gry i zabawy edukacyjne dla dzieci w każdym wieku, które są dostępne na platformach edukacyjnych. Jeśli chcemy odpowiedni przygotować dziecko do nauki to jest to świetny pomysł. Dziecko ma dużo frajdy a rodzic dodatkowo może kontrolować jego postępy. Więcej na ten temat tutaj- Link do: Efektywniejsza edukacja dla najmłodszych | Parentingowo.pl
reklama
Może warto zainwestować w gry manualne, np. jenga? To fajny pomysł na wspólnie spędzanie czasu, no i oczywiście świetnie ćwiczy koncentrację i zręczność. Ostatnio na Link do: KlockidlaCiebie.PL - Największy sklep z klockami Lego w Polsce zamówiłam kilka bardzo fajnych gier, właśnie jengę, Master Mind czy klasyczne domino. To o wiele lepsze rozwiązanie niż gry komputerowe
Podziel się: