reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jakie butelki polecacie??

reklama
Ja mam zwykłą z Canpola, Tommee Tippee Close to Nature i Lovi Aktywne Ssanie SuperVent. Synkowi najlepiej do gustu przypadła ta trzecia. Mamy ich 4. Nie zaburzają karmienia piersią. Mleka leci tyle ile ciągnie synek dzięki czemu ten sam smoczek 3+ sprawdza się zarówno do rzadkiej herbatki jak i zagęszczonego mleka. Smoczki są świetne, nie deformują się, nie zasysają. Synek uwielbia swoje butelki Lovi. Ja też je lubię, bo nie zmatowiały jak np. TT i miarka się nie wytarła. Moje dziecko nie ma kolek i po każdym posiłku szeroko się uśmiecha :)

Ja chciałam łączyć karmienie piersią i butelką, więc szukałam butelki ze smoczkiem o kształcie piersi bo ponoć to ułatwia dziecku przestawianie się między piersią a butlą. Mężowi pod tym kątem najbardziej się podobały butelki Chicco ;)Faktycznie smoczki były bardzo ładnie wyprofilowane :) i miękkie. Nie wiem czy to rzeczywiście dzięki temu, ale najważniejsze że mały nie miał żadnych problemów z jedzeniem z butelki

Hej :) Moja córka jest bardzo wybredna jeśli chodzi o butelki i chodzi tu o kształt smoczka :) I jedyne butelki jakie jej odpowiadają tak w 100% to butelki LOVI bo mają takie specyficzne smoczki, które od razu przypadły malutkiej do gustu. Są również w kilku pojemnościach i mają kształt, dzięki któremu łatwo się butelkę trzyma. Polecam :)

z pewnością maluchom które mają problemy z kolką polecam Haberman Canpol Babies. Ja z dzieckiem męczyłam się non stop, niczym nie mogłam zwalczyć kolek. Tutaj jest fajne to że w smoczku od butelki, calutki czas znajduje się mleko, bez względu pod jakim kątem trzymamy buteleczkę no i jest pewność że mleko nie wypłynie z tej butelki ;) mleko ze smoczka nie przelewa się do komory butelki a przez to dzieciaczek nie łyka powietrza a więc nie powoduje to kolki :) Butelka łatwa w obsłudze i bardzo dobrze trzyma się ją w ręce, Ja jestem mega zadowolona warto wypróbować.

Jeżeli chodzi o wybór butelki dla dziecka,to myślę,że Lovi lub Akuku są takimi markami,które śmiało można polecać. Może i ciut droższe,ale na pewno bardzo dobrej jakości i można im zaufać.

u mojego dziecka spisuje się butelka Haberman Canpol Babies :) kolki były bardzo częste,, dziecko łykało powietrze, nie mówiąc już o wylewającym się mleku z butelek. Odkąd mamy butelkę Haberman mała nie ma kolek a poza tym ze smoczka nic się nie wylewa, nawet jak ustawimy buteleczkę pod różnym kątem:) bardzo przemyslana butelka która naprawdę ma dużo plusów. Opiniia może pomóc w wyborze butelki ale najlepiej jest ją wypróbować ja nie żałuję ;)

U nas sprawdziła się najlepiej Lovi. Avent też nie jest zły, ale Lovi u mojego syna wygrywa.Mały nie ma problemu ze złapaniem i ssaniem, no a ja się nie boję,że go kolka złapie, bo ma odpowietrznik i nawet moje łapczywe dziecko może czuć się komfortowo ;) . polecam

reklama
Do góry