reklama
ciężaróweczka
Fanka BB :)
Bo to prosta bajka i małe dziecko może nadążyć za wydarzeniami. Ja od niedawna mam kanał Da Vinci Learning i jak jest czas bajkowy to ciężko przełączyć, bo zaraz alarm, tak uwielbiają te bajki. Było sobie życie, Zręczne pomysły, Kuchmistrzostwo, Wszystko dla małych to są faworyci wśród bajek. Nie ukrywam, że też je lubię
G
goszczaca
Gość
Moje dziecko ma nie całe dwa lata ale u nas jak ma oglądać bajki to tylko na Baby tv. Są tam mądre i spokojne bajeczki. Na początku wydawały mi się głupie ale jak tak obejrzałam trochę to na prawdę są fajne a przede wszystkim uczą.
U mnie jest tak , że przed zdecydowaniem się na jakąś bajkę w telewizorze najpierw sprawdzam - ja albo mąż - opinie na temat tej bajki i szukam czy ewentualnie nie ma tam jakichś motywów w przemocy , okrucieństwa itp . Po prostu chcę oszczędzić dzieciom tego typu atrakcji . Generalnie puszczamy swoim dzieciom sprawdzone tytuły , które sama oglądałam w młodości . Teraz jest tyle tych nowych bajek , które w ogóle moim zdaniem nie nadają się dla dzieci , ponieważ zawierają dużo przemocy , kłamstwa , wzajemnego oszukiwania itp . Na przykład fajną propozycją są bajki o żółwiu Franklinie , mój synek je wręcz uwielbia
reklama
Wiewiórki Które Nie Chciały Się Dzielić - Rachel Bright i inne od tego autora. Mamy jeszcze Wilk, który się zgubił, ale są też inne tytuły z tej serii. Piękne ilustracje, niedługa historia napisana wierszem i z humorem. Duży format i więcej obrazków niż tekstu, ale naprawdę świetna. Każda historia z morałem, ale takim lekkim i sympatycznie podanym. Naprawdę polecam. Duży wybór takich dobrych ksiażek jest na Tantis.
Ostatnia edycja:
Podziel się: