reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

reklama
oj Futerko to jeszcze troche poczekasz;)
Harsz masz racje teraz wszyscy ''zkapiaja'' jeden od drugiego stylistyke wozkow.
Moj M namawia mnie na zmiane auta bo jest super okazja od znajomego a ze ten samochodzik co mielibysmy kupic ma baaardzo duzy bagaznik(Partner peugeot) to moze nie bedziemy musieli az tak patrzec na gabaryty wozka.

A ja wciąż zastanawiam się nad tą bazą, bo fotelik z bazą ma w testach 5/5 a bez bazy 4/5. Mój eM mówi, że bardziej ufa pasom niż jakimś bazom ;) Coraz bardziej skłaniamy się do tego, by kupić na allegro okazyjnie wózek emu 2w1 w okolicach 1000-1200zł, a potem w Mama i ja dokupić adapter i MC Citi za ok. 400zł.
Do roku maluch jeździłby w takim foteliku, a potem trzeba go zmienić na większy, np. 9-25kg i wtedy będzie na dłużej :)

Ale jazda - wybierzesz jedno, zdecydujesz się, a tu trzeba myśleć nad kolejnym tematem ech.. ;)

My tez chcemy fotelik nowy MC citi widziałam juz za 330zł na alegro i raczej bez bazy bo ona droga a nasz samochod jest tak stary ze ta baza to raczej nic nie da;)A czy ten fotelik to nie jest do 13kg?

Tak, Citi jest 0-13kg i nie można go wpiąć w żadną bazę, ale pasy spokojnie wystarczą do mocowania w aucie :)
Ja napisałam, że od roczku zmienimy, bo jak już maluch będzie siedział, albo chodził, to półleżąca pozycja w tym CITI już go nie urządzi ;) Wtedy najlepiej chyba kupić fotelik z przedziału 9-25kg, to na dłużej posłuży :)

Cholera,tyloma nazwami tu operujecie, a ja zupełnie nic nie wiem o wózkach. Tylko raz próbowałam oglądać i uciekłam ze sklepu, bo mi się w oczach roiło. Masakra, wybór wózka, to będzie najmniejsza przyjemność dla mnie :/ drogie to i nigdy nie wiadomo czy wybór okaże się dobry ehh za skomplikowane to dla mnie, skoro narzekacie nawet na drogie modele, to wezmę najtańszy i będę miała przynajmniej 1 powód mniej do narzekania :D

Wiecie co..ja sobie generalnie mysle, ze mimo, iz te foteliki maja napisane do roku to na pewno do roku nie posluza (doswiadczenie z Olafem). Co prawda nie mialam Maxi Cosi, ale inny britax (grupa O+)...
Bo z tego co widzialam, jest grupa 0 (chyba do 9 miesiaca) i 0+ do 13 kg.... I Olo mial wlasnie 9 miechow jak zmienilam mu na wyzsza grupe, mimo, ze mialam ten niby do 15 miesiecy...

W sumie sie moge pochwalic... bo teraz jezdzimy tescia samochodem (on sam nie moze go uzywac, bo ma grupe inw.)..i renault ma tylko rok. No i szukamy czegos swojego...malego, taniego...i co sie podoba.. I padlo na cos takiego :
Zobacz załącznik 294923
i to tylko dlatego, ze kosztuje...cos kolo 6tys funtow.

Harsz fajny ale ja nie znosze dwodrzwiowych aut,zwłaszcza z psem i dzieckiem poprostu ciezko jest sie władowac do tyłu;) a do tego mam tesciow bardzo otyłych i oni by sie z tyłu nie wgramolili za rzadne skarby swiata;)
Koncia faktem jest ze wybor jest trudny,dlatego zeby potem nie załowac ilosci wydanej kasy skłaniamy sie ku delti emu (ok1300zł) i moze nawet uzywany czyli połowe taniej;) no i jak sie wszystko zobaczy na zywo to czesto te drogie wozki wcale nie sa warte swijej ceny

Ostatnia edycja:
Harsz fajny ale ja nie znosze dwodrzwiowych aut,zwłaszcza z psem i dzieckiem poprostu ciezko jest sie władowac do tyłu;) a do tego mam tesciow bardzo otyłych i oni by sie z tyłu nie wgramolili za rzadne skarby swiata;)
Koncia faktem jest ze wybor jest trudny,dlatego zeby potem nie załowac ilosci wydanej kasy skłaniamy sie ku delti emu (ok1300zł) i moze nawet uzywany czyli połowe taniej;) no i jak sie wszystko zobaczy na zywo to czesto te drogie wozki wcale nie sa warte swijej ceny

Mozna wybrac opcje z 5 :) Ale w ogole jak sie K. siostra dowiedziala o tym to byla focha....

reklama
Do góry