reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki termometr dla niemowlaka?

ja kupiłam droższy brauna, ale jestem zadowolona i w razie czego można go oddać do naprawy serwisowej, ale mam nadzieję, że nie będzie trzeba ;)
w uchu jest trochę inna temp. niż pod pachą czy w pupie, więc trudno o porównanie z rtęciowym

reklama
a ja polecam taki do ucha i do czoła AC 322 firmy Mescomp. Mierzy precyzyjnie i szybko (1-2sec) i cena jest konkurencyjna. Mam taki i jestem zadowolona z niego:tak::-).
Widziałam jeszcze w sklepach internetowych zwykły elektroniczny tej firmy i taki większy bezdotykowy Ac 880. Jest droższy i wielki jak pistolet, ale mierzy tez temperaturę w pokoju i temperaturę pokarmów. Fajny gadżet :-)

Witam,
Ja właśnie planuję zakup termometru do ucha. Niestety zawiodłam się już na kilku elektronicznych termometrach. Więc zastanawiam się czy kupić taki tani 7w1 (albo ileś tam w 1) czy już lepszy np. Braun (tyle, że cena jest 3 razy większa). Proszę napisze czy porównywałyście temperaturę z termometru 7w1 z rtęciowym i czy temperatura w takim termometrze jest powtarzalna (tzn. czy jak mierzycie kilka razy po rząd to wychodzi to samo). A i jakiej macie firmy, żebym wiedział co kupić:-)

Mam termometr douszny, elektroniczny i rtęciowy. Najbardziej ufam rtęciowemu. Dlaczego - douszny mierzy temperaturę błony bębenkowej (krwi) jest b. szybki, ale kanał słuchowy niemowlaka jest wąski i trafić w bębenek trudno. Miałem za duże rozbieżności między rtęciowym a dousznym na niekorzyść dousznego. Co do elektronicznego - bywa różnie (odchyłki do 0,5 stopnia). Obecnie zastanawiam się nad termometrem podobnym do rtęciowego, ale zawierającym gal (metal, który podobnie jak rtęć w temperaturze ciała jest cieczą) - kosztuje około 10 - 15 zł.

Ja kiedyś porównywałam pomiar elektroniczny i rtęciowy i różnica była 4 kresek, do dużo. Jakoś też mam większe zaufanie do rtęciowego.

Z rtęciowymi przy dziecku trzeba uważać.. tyle znam przypadków, kiedy dziecko przegryzło 'pojemnik' z rtęcią. Teraz kupiłam elektroniczny - przykłada się do głowy. Choć zgodzę się, że większe zaufanie do poprawności pomiaru też miałabym w rtęciowym.

Witam,
my chyba już od 8 lat mamy termometr Braun Thermoscan 6023. Nawet nie wiem czy się je jeszcze produkuje. Kupujemy takie kapturki, wymieniamy baterie i działa bez zarzutu. Dwa kliknięcia, sygnał i już wiemy wszystko.
Pozdrawiam :)

reklama
Jest sporo różnych termometrów bezdotykowych na rynku więc myślę, że jak zerkniesz sobie do sieci to coś sensownego będziesz w stanie znaleźć. W ofercie Sanity między innymi możesz znaleźć FastTemp, fajny termometr, nieduży, praktyczny, szybko robi pomiary więc dla całej rodziny będzie świetną opcją.

reklama
Do góry