Prezent komunijny idealny dla dziewczynki to z pewnością delikatna biżuteria. Sama na komunię otrzymałam złote kolczyki, okazjonalnie zakładam je nawet teraz Dostałam również złoty pierścionek, ale on do tej pory jest na mnie za duży (a mam prawie 30 lat!), więc wiadomo - ktoś po prostu oddał swój, którego już nie nosił (i tacy ludzie się zdarzają - najgorsze jest to, że pierścionek ten otrzymałam od swojej chrzestnej). Dobrym rozwiązaniem są też karty prezentowe - dziewczynka sama zadecyduje o tym, co by się jej przydało (o ile wcześniej rodzice nie przechwycą owych kart). Gotówka - oczywiście, zawsze mile widziana, ale jak wiadomo - bardzo często nie widzą nawet swoich "pieniężnych" prezentów (zresztą pewnie część z nas zna to z autopsji). Mam nadzieję, że chociaż odrobinę pomogłam w wyborze prezentu
Ja zdecydowałabym się chyba ostatecznie na biżuterię, bo posłuży przez lata, ale wybór oczywiście pozostawiam Tobie
Ja zdecydowałabym się chyba ostatecznie na biżuterię, bo posłuży przez lata, ale wybór oczywiście pozostawiam Tobie