reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki laktator?

Nutka 1533

Fanka BB :)
Urodziłam w 24 tygodniu ciąży i mam problem z laktacją. W ciągu tygodnia stosując fermaltiker udaje mi się uzyskać max 0.5ml na jedno odciąganie. Odciągam co 3h. Myślę o kupnie laktatora muszlowego na dwie piersi ale nie wiem czy pomoże. Jak któraś miała problem z rozkręceniem laktacji i jakiś laktator pomógł to poproszę o informacje jaki 🙂

reklama
Urodziłam w 24 tygodniu ciąży i mam problem z laktacją. W ciągu tygodnia stosując fermaltiker udaje mi się uzyskać max 0.5ml na jedno odciąganie. Odciągam co 3h. Myślę o kupnie laktatora muszlowego na dwie piersi ale nie wiem czy pomoże. Jak któraś miała problem z rozkręceniem laktacji i jakiś laktator pomógł to poproszę o informacje jaki 🙂
Może być tak że żaden, serio. Moja położna choćby karmiła piersią, wykarmiła wszystkie swoje dzieci a nie potrafiła odciągnąć za dużo.
Ja używałam neno camino ale najłatwiej odciągało mi się ręcznie :)

Odciągaj 12-14 razy na dobę, bardzo ważne żeby odciągać też w nocy. Musisz dać sygnał piersią, że jest wyższe zapotrzebowanie. Dużo pij i jedź kalorycznie, oglądaj podczas odciągania zdjęcia dziecka, myśl o nim lub relaksuje się. Nie patrz na ilości ściągane na jedno odciąganie, liczy się dobowa ilość. Z dnia na dzień będzie więcej mleka.
Jeśli chodzi o sam sprzęt to ja miałam medele swing na dwie piersi i była chyba całkiem niezła. Jako drugi laktator kupiłam Babyono muszlowy i on przydawał mi się, że odciągania na spacerze lub podczas wykładów na zajęciach.
Wejdź na FB na grupę karmienie piersią inaczej.
Specyfików typu **********, słód jęczmienny itp raczej nie powinno się stosować od razu, a zostawić je sobie na poprawę laktacji po stabilizacji gdy ilości spadną. Na początku najważniejsza jest duża częstotliwość odciągania. Nie przeciagaj sesji powyżej 15min, ale warto robić raz dziennie power pumping.
Jakbyś miała jakieś pytania co do kpi to pisz :) powodzenia, jestes waleczna babka, trzymam za Was kciuki

Kiedy urodziłaś? Ile minut trwa jedna sesja? Jaki masz teraz laktator?

Ja miałam Lovi, polecam. Jeśli chcesz mogę odsprzedać prawie w ogóle nie używany(3mce to max) a kosztował kupę kasy, teraz leży więc może się komuś przydac

Do góry