może to głupie pytanie,ale mała ni epotrafi zaciągać butli więc niekapka też pewnie nie zaśsie. Wczoraj próbowałam z tym niekapkiem plastikowym zwykłym i nic tylko gryzła. Co więc polecacie dla dziecka niebutelkowego? Ta butelka tt, to czy mogę prosic o link?
reklama
Basia_one
Multimama ;)
Ja bym probowala dalej. Moja mala jest butelkowa, ale tez mialam problem, zeby nauczyc ja pic z niekapka. Nie rezygnuj po pierwszej niudanej probie, mysle, ze kazdego dnia jak jej podsuniesz niekapek choc raz to w koncu zaskoczy, na poczatku pogryzie, pobawi sie. Ja mojej malej duzo pokazuje, np jak ma pic, ze trzeba przechylic butelke itd itp.
ja mialam taki na poczatek http://allegro.pl/kubek-niekapek-tommee-tippee-4m-150ml-0-bpa-i2904851459.html
ja mialam taki na poczatek http://allegro.pl/kubek-niekapek-tommee-tippee-4m-150ml-0-bpa-i2904851459.html
Ostatnia edycja:
dziękuję za odp. ale to skoro mam niekapek z plastikowym dziubkiem to na takim ją uczyc czy kupować ten z silikonowym dziubkiem, nie wiem czy między nimi jest w ogóle jakaś różnica dla dziecka? No bo ten lovi to widzę różnicę, jest zupełnie inny i nie chcę kupić niepotrzebnie kubka z silikownowym dziubkiem skoro mam z plastikowym
Jejku, jeśli rzeczywiście będzie typem właśnie "antysmoczkowym", to współczuję, bo ja się trochę namęczyłam
Moja starsza córka tolerowała wszystko: pierś, butelkę, smoczki każdej firmy. A synek... tylko cycuś, smoczki są be, butelki też niechętnie... Zwykle gryzł smoczek od butelki zamiast ssać :/ Długo próbowałam, ale też w końcu stwierdziłam, że będę dawać mleko przez kubeczek. Miękkich ustników nie zaakceptował żadnej firmy, najchętniej piłby ze zwykłej szklanki (ale jest jeszcze za mały - 6 mcy), ale całkiem ładnie pije mi z kubeczka niekapka Chicco z twardym ustnikiem (na zdj).
On dostaje moje mleczko w kubku 1-2 razy dziennie, gdy ja pracuję i jest pod opieką taty. Ładnie nam się to sprawdza, no i rzeczywiście jest to niekapek - że jak mały zrzucił z krzesełka do karmienia ten kubek, to dosłownie były 2 krople na podłodze, a nie kałuża
Moja starsza córka tolerowała wszystko: pierś, butelkę, smoczki każdej firmy. A synek... tylko cycuś, smoczki są be, butelki też niechętnie... Zwykle gryzł smoczek od butelki zamiast ssać :/ Długo próbowałam, ale też w końcu stwierdziłam, że będę dawać mleko przez kubeczek. Miękkich ustników nie zaakceptował żadnej firmy, najchętniej piłby ze zwykłej szklanki (ale jest jeszcze za mały - 6 mcy), ale całkiem ładnie pije mi z kubeczka niekapka Chicco z twardym ustnikiem (na zdj).
On dostaje moje mleczko w kubku 1-2 razy dziennie, gdy ja pracuję i jest pod opieką taty. Ładnie nam się to sprawdza, no i rzeczywiście jest to niekapek - że jak mały zrzucił z krzesełka do karmienia ten kubek, to dosłownie były 2 krople na podłodze, a nie kałuża
Załączniki
Podziel się: