reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki krem/serum do biustu?

andzii21

Fanka BB :)
Witam. Zacznę od tego, że jestem w piątym miesiącu ciąży, naczytałam się bzdur(a moze nie..) że po ciąży i karmieniu biust flaczeje. Moje piersi przed ciążą nosiły rozmiar małego C, teraz biust jest naprawdę spory, a co bedzie kiedy urodze i rozpocznie sie laktacja ? Nie mam rozstępów(póki co, odpukać..) i zastanawiam się czy rozpocząć jakąś pielęgnację biustu ? Czy któraś mama ma jakieś sprawdzone kosmetyki? Metody?
Szczerze mówiąc aż boję się karmić. Wiem, że zdrowie maluszka jest na pierwszym miejscu, ale nasze zadowolenie z siebie jest równie ważne, gdyż szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

reklama
Rozwiązanie
To już lepiej wziąć jakieś kosmetyki o dobrym składzie, nawilżać i ujędrniać i do tego dołożyć sobie ćwiczenia - np. pompki. Wtedy biust się uniesie do góry i będzie wyglądał ładniej.
Na szczęście każdy sobie może używać tego co mu najbardziej leży i na własną odpowiedzialność. Ja akurat też wolę kosmetyki niż jakieś suplementy, bo w ogóle unikam tabletek jak mogę więc nie widzę sensu robić wyjątków tu. Ostatnio frashe mi dobrze służy, więc póki co jestem zadowolona.
reklama
Ja i biust i brzuch smarowałam zawsze tym samym. Używałam zwykłej oliwki plus kremu tołpa dla ciężarnych lub mustela. Starałam się dwa razy dziennie o tum pamiętać. Oba kremy kosztują 100-150 zł ale warto. Z moimi piersiami nie stało się nic złego a po porodzie nie miałam żadnych rozstępów

Mi się udało zredukować rozstępy w dużym stopniu za sprawą naturalnego kremu frasche :)wyczytałam o nim gdzieś w necie i postanowiłam poprosić na prezent na urodzinki :)))) używam do już 1,5 miesiąca. Plusy są takie, że rozstępy znikaja a piersi wygladaja o niebo lepiej. Jedyne co mi sie nie podoba to etykieta ;/ jest malo zachęcajaca. Ale ogólnie nie mam zastrzeżeń..

Jeżeli w rodzinie nie było rozstępów, to smaruj się oliwką, by skóra była elastyczna. Jeśli rozstępy w rodzinie są to oliwka na niewiele się zda.
Co do biustu w trakcie karmienia... To zależy ile masz lat. Mniej niż 30, to powinno być bez tragedii. Jeśli więcej, to może się przydać zabieg laserem, dla uelastycznienia i zageszczenia skóry. Żadne kremy na takie klapciochowate cycki 30+ nie pomogą.

To prawda, zwykłe kremy czy oleje mogą pomóc w pielęgnacji skóry, lecz nie zawierają substancji, które mogłyby ujędrnić piersi i optycznie je powiększyć. Zaleca się wykonywanie masaży, które poprawią krążenie krwi. Można stosować delikatne peelingi albo prysznice (naprzemiennie chłodną i ciepłą wodą). Jeśli chodzi o serum i kremy, warto zaopatrzyć się w specyfiki o naturalnym składzie, takim jak Frashe. Sztuczne substancje mogą podrażnić wrażliwą skórę oraz brodawki, co może mieć przykre konsekwencje. Regularne stosowanie masaży i preparatów do pielęgnacji biustu da na pewno zadowalające rezultaty.

reklama
Bardzo lubię krem Perfect bust. Uzywam codziennie z rana przy pielęgnacji i jak na razie jest to najlepszy krem na ujędrnienie biustu jaki używałam do tej pory :)

Do góry