reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki krem/serum do biustu?

andzii21

Fanka BB :)
Witam. Zacznę od tego, że jestem w piątym miesiącu ciąży, naczytałam się bzdur(a moze nie..) że po ciąży i karmieniu biust flaczeje. Moje piersi przed ciążą nosiły rozmiar małego C, teraz biust jest naprawdę spory, a co bedzie kiedy urodze i rozpocznie sie laktacja ? Nie mam rozstępów(póki co, odpukać..) i zastanawiam się czy rozpocząć jakąś pielęgnację biustu ? Czy któraś mama ma jakieś sprawdzone kosmetyki? Metody?
Szczerze mówiąc aż boję się karmić. Wiem, że zdrowie maluszka jest na pierwszym miejscu, ale nasze zadowolenie z siebie jest równie ważne, gdyż szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

reklama
Rozwiązanie
To już lepiej wziąć jakieś kosmetyki o dobrym składzie, nawilżać i ujędrniać i do tego dołożyć sobie ćwiczenia - np. pompki. Wtedy biust się uniesie do góry i będzie wyglądał ładniej.
Na szczęście każdy sobie może używać tego co mu najbardziej leży i na własną odpowiedzialność. Ja akurat też wolę kosmetyki niż jakieś suplementy, bo w ogóle unikam tabletek jak mogę więc nie widzę sensu robić wyjątków tu. Ostatnio frashe mi dobrze służy, więc póki co jestem zadowolona.
hmm, ja jestem juz po 2 ciaży. Nakładałam tylko krem na rozstępy na biust i to tylko w 1 ciaży. Nie mam ani rozstępów ani nic mi nie sflaczało. Przed ciążą biust B, obecnie D. Flaków nie mam, a nawet bym powiedziała, że biust jest bardziej jędrny :)

I normalnie karmiłaś swoje dzieciątko piersią ?
Podobno zaraz po porodzie piersi potrafią jeszcze bardziej sie powiększyć od pokarmu, czy można normalnie w szpitalu odciągnąć to mleko i pozniej podac dziecku z butelki? Czy położne nie są tym zachwycone ?

Nie słuchaj takich bzdur bo to piszą matki które zielonego pojecia nie maja..piersi to geny..Ja nie mam nigdzie ani jedneg rozstepa a piersi jak przed ciaza.. a karmie 14 miesiecy..moja mama dwoje dzieci wykarmila ani jednego rozstepa piersi ladne.
Z resszta piersi wazniejsze od dziecka ? dajcie ludzie spokój...
Ja mialam tylko duze na poczatku jak nawal przyszedl ale to chwila...teraz nie widac ze mleko w nich.
Po co w butelce ? potem dziecko piersi nie bedzie chcialo.
Butelka zaburza laktacje..
Sa kobiety które nic nie ściągną laktatorem..ja karmie rok a kilka kropel sciagam;)
Laktator to nie wyznacznik , maluch jest najlepszym laktatorem..po co sobie z resztą życie utrudniać? wyciagasz i je..
Piersi reaguja na sline malucha i w ten sposob sa pobudzane do produkcji pokarmu .
KP jest piękne karmilam kilka razy synka butelka i to nie to samo !;)
Zależy jakie polozne jak trafisz na dobre to bede za kp jak trafisz na takie co Cie oleja to bedzie im wszystko jedno.
I tak samo wielkość piersi w ciąży jednej urosna drugiej nie..po ciąży przewaznie wracaja do swojego rozmiaru, a zdarza sie ze zostają wieksze.
Polecam blog hafija na faceebooku.;)

Ostatnia edycja:
I normalnie karmiłaś swoje dzieciątko piersią ?
Podobno zaraz po porodzie piersi potrafią jeszcze bardziej sie powiększyć od pokarmu, czy można normalnie w szpitalu odciągnąć to mleko i pozniej podac dziecku z butelki? Czy położne nie są tym zachwycone ?
Tak karmilam pierwszego syna i teraz też karmie drugiego. Ma 3 i pół miesiąca. Ja to bardzo lubię więc i tak bym nie zrezygnowała. A brzuch? Przecież przestanie być tak jedrny to co? Nie zaszlabys w ciążę? Będziesz miała dziecko a to największy skarb.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem, ze to dosc kontrowersyjny temat.. Zapytałam dlatego, że czytałam parę artykułów na ten temat i wykluczaly się.
Dla mnie dziecko jest najwazniejsze, bo to mój mały Skarb i nawet gdyby mialo mnie to kosztować stracenie głowy to i tak zdecydowałabym sie raz jeszcze :)

reklama
Jestem swieżo upieczoną mamą ( 7 tygodni). Karmie kp, na chwilę obecną nie mam zadnych rozstępów itp. W ciąży i po porodzie smaruję się biooil, chociaż uważam ,że jak mają być rozstepy to będą. Jeśli chcesz kp to polecam stronę Link do: Karmienie piersią - spis treści | Hafija.pl dużo cennych informacji dla mnie bardzo przydatnych.
W szpitalu nikt nie proponował mi mm, sama próbowałam karmić metodą prób i błędów, ale uzyskałam też pomoc od doradcy laktacyjnego- czasami warto skorzystać, bo koryguje błędy jakie popełnia młoda stażem mama.

reklama
Ja staram się stosować naturalne kosmetyki żeby nie zaszkodzić maluszkowi. Do biustu oraz całego ciała stosuję olej kokosowy idealnie sprawdza się przy zapobieganiu cellulitu i rozstępów. Potrafi spłycić i wybielić blizny. I jak wiadomo to wielozadaniowy kosmetyk !!
Fajne artykuły znalazłam na stronce : Link do: Mami Organica PL Może komuś też się przyda ;)
Pozdrawiam

Do góry