reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

Co do tanich to racja, ale co do kupowanych w komplecie z wózkiem nie zgodziłabym się, bo to wszystko zależy czy wybierzemy porządną firmę, która robi foteliki w oparciu o testy bezpieczeństwa, czy wybierzemy firmę pt. krzak.

reklama
My nadal jestesmy przy zakupie fotelika coneco <mysia wkleila linka do niego>:-D

Kiddy Pro strasznie mi sie podoba ale cena niestety nie dla nas...zreszta balabym sie go trzymac w samochodzie na noc, a w domku nie ma miejsca na trzymanie takiego olbrzyma;-):dry:

Co do podstawka dla starszych dzieci to kosztuje ok 20-30 zl takze nie wyjdzie na to samo jak kupi sie najpierw taki do 25 , a pozniej podstawke:no:
I nie sadze ze dziecko czuje mniej komfortowo na nim niz w foteliku...wyobraz sobie Rosmerta takie dziecko 30kg siedzace w foteliku:szok: zreszta w tych do 36kg tak czy siak demontowana jest pozniej gora a zostaje tylko dol...bez zaglowka i tym podobne

TAKIE JEST MOJE skromne ZDANIE hihi

A my kupujemy chicco x1 9-18 kg to juz postanowione- koniecznie z isofixem. Kosztuje ponad 1100 zł ale bezpieczeństwo naszego dziecka jest najwazniejsze. Uwazam ,ze tu nie ma miejsca na zaden kompromis. :no: Wczesniej myslałam tez o kiddy life pro-ale po obejrzeniu w sklepie ta opcja odpadła.

Mnie niestety nie stacna tak drogi fotelik.kupimy zapewne Maxi Cosi...
Szlag mnie trafia jak ludzie kupuja foteliki w supermarkecie albo jakies "taniochy"(przepraszam za wyrazenie...) za 50-100 zl.Jak taki fotelik moze chronic dziecko???:szok:Ogolnie uchodze w rodzinie meza za dziwaczke,bo moje dzieci jezdza zawsze z zapietymi pasami,te ktore musza:-p na podkladce i w foteliku:tak:.Meza brat nigdy nie wozil dzieci w fotelikach,telepiace sie z tylu w samochodzie...powinieni dziekowac Bogu,ze nie mial wypadku(ma co kilka miesiecy:szok:) kiedy wiozl ze soba dzieci....:angry:
Aha i patrza na mnie dziwnie kiedy ktos zaczyna palic w towarzystwie dzieci...Wychodza albo one albo palacy...Jestem w tej kwestii bardzo stanowcza:angry:.Jacka brat z zozna pala przy dzieciach(ona palila oczywiscie w ciazach obu....),alegrikach,wrecz astmatykach...Ich synek bierze leki wziewne...Czy ludzie maja mozgi????

Bardzo przepraszam...tak mnie naszło:baffled:

I nie sadze ze dziecko czuje mniej komfortowo na nim niz w foteliku...wyobraz sobie Rosmerta takie dziecko 30kg siedzace w foteliku:szok: zreszta w tych do 36kg tak czy siak demontowana jest pozniej gora a zostaje tylko dol...bez zaglowka i tym podobne

TAKIE JEST MOJE skromne ZDANIE hihi
W tym, który planuję kupić, nie demontuje się góry, dziecko siedzi do końca w foteliku. I myślę, że dziecko może się czuć w nim dobrze nawet jak jest większe, zresztą tu chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo, a udowodnione jest, że najbezpieczniejszy w razie wypadku jest cały fotelik.
Oczywiście nie chcę nikogo przekonywać do swojego zdania, każdy ma prawo sam zdecydować. A ceny tych najbezpieczniejszych fotelików są rzeczywiście zastraszające, więc się nie dziwię, że nie każdego na nie stać.

A my kupujemy chicco x1 9-18 kg to juz postanowione- koniecznie z isofixem. Kosztuje ponad 1100 zł ale bezpieczeństwo naszego dziecka jest najwazniejsze. Uwazam ,ze tu nie ma miejsca na zaden kompromis. :no: Wczesniej myslałam tez o kiddy life pro-ale po obejrzeniu w sklepie ta opcja odpadła.
Dlaczego zrezygnowałaś z Kiddy? Pytam, bo planuję go kupić, może jest jakiś feler, którego nie zauważyłam :confused:

Kasiud, zrezygnowałam z Kiddy Life Pro poniewaz:

1. Wygląda mniej solidnie niz Maxi Cosi Tobi czy Chicco Key X1
2. Z cała pewnoscia jest mało wygodny w uzytkowaniu- np nie mozna, nie wyjmujac dziecka, pochylic fotelika gdy dziecko w nim zasnie do pozycju pollezacej zeby mu byo wygodnie-te regulacje sa gdzes z tyłu.
3.ten blat, który jest zamiast pasów strasznie głeboko sie wsuwa do srodka-teraz mała sie miesci ale jeszcze ze 3 kilo i bedzie jej sciskało brzuszek...
4.ten fotelik jest bardzo bezpieczny tylko do momentu gdy montujemy blacik z zabawkami- max do 18 kg(moim zdaniem nie starczy miejsca na brzuszek na tak długo), potem dziecko przypina sie normalnie-pasami i w wyzszej klasie nie jest juz tak bezpieczny( ta 4 w testach adac odnosi sie tylko do klasy 9-18 kg)

ma tez plusy-bardzo milutka tapicerke-naprawde przyjemniejsza niz inne foteliki

Powiem tak-gdybysmy mieli bardzo cięzko z kasą to stanęłabym na głowie rezygnując z innych rzeczy i kupiłabym własnie ten fotelik, chociazby dlatego ,ze starczy do 36 kg( Tycia ja tez bardzo zwracam uwage na bezpieczeństwo dzieci)
A zrobiłam inaczej -mieliśmy odłożona kaskę na ten fotelik a oszczędzamy na lepszy.
W sklepach sprzedawcy najbardziej chwala Maxi Cosi , Romer(roemer), oraz Chicco key x1 właśnie-nawet tez bez isofixu( na allegro jest juz za 400 zł- w sklepie ponad 600)

Coneco nie widziałam w żadnym sklepie-niestety, chociaz na zdjęciach wygląda fajnie i jest dość tani bez "pomacania" bym go nie kupiła.

Kasiud, zrezygnowałam z Kiddy Life Pro poniewaz:

1. Wygląda mniej solidnie niz Maxi Cosi Tobi czy Chicco Key X1
2. Z cała pewnoscia jest mało wygodny w uzytkowaniu- np nie mozna, nie wyjmujac dziecka, pochylic fotelika gdy dziecko w nim zasnie do pozycju pollezacej zeby mu byo wygodnie-te regulacje sa gdzes z tyłu.
3.ten blat, który jest zamiast pasów strasznie głeboko sie wsuwa do srodka-teraz mała sie miesci ale jeszcze ze 3 kilo i bedzie jej sciskało brzuszek...
4.ten fotelik jest bardzo bezpieczny tylko do momentu gdy montujemy blacik z zabawkami- max do 18 kg(moim zdaniem nie starczy miejsca na brzuszek na tak długo), potem dziecko przypina sie normalnie-pasami i w wyzszej klasie nie jest juz tak bezpieczny( ta 4 w testach adac odnosi sie tylko do klasy 9-18 kg)

ma tez plusy-bardzo milutka tapicerke-naprawde przyjemniejsza niz inne foteliki

Powiem tak-gdybysmy mieli bardzo cięzko z kasą to stanęłabym na głowie rezygnując z innych rzeczy i kupiłabym własnie ten fotelik, chociazby dlatego ,ze starczy do 36 kg( Tycia ja tez bardzo zwracam uwage na bezpieczeństwo dzieci)
A zrobiłam inaczej -mieliśmy odłożona kaskę na ten fotelik a oszczędzamy na lepszy.
W sklepach sprzedawcy najbardziej chwala Maxi Cosi , Romer(roemer), oraz Chicco key x1 właśnie-nawet tez bez isofixu( na allegro jest juz za 400 zł- w sklepie ponad 600)

Coneco nie widziałam w żadnym sklepie-niestety, chociaz na zdjęciach wygląda fajnie i jest dość tani bez "pomacania" bym go nie kupiła.

Dzięki Madzix, muszę w takim razie przemyśleć jeszcze decyzję i chyba przed zakupem jednak wybiorę się do sklepu i obejrzę dokładnie foteliki.

reklama
Do góry