reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka zabawa dla 8,9,10 latków.

Witam.
Potrzebuje pomocy od rodziców dzieci w w/w wieku.Organizuje wiosenno-letnie imprezy lecz zupełnie nie wiem co jest teraz że tak powiem "trendy" wśród dzieci 7-11lat.jakie sporty cieszą się największą popularnością,jacy "bohaterowie" sport,telewizja... itp.,w co najczęściej bawią się Wasze dzieci w tym wieku?Niestety ciężko mi znaleźć odpowiedzi na te pytania bo moja 3 letnia córeczka n ic mi nie chce powiedzieć o swoich starszych kolegach i koleżankach ;)
Proszę o pomoc i pozdrawiam.

reklama
Witam.
Potrzebuje pomocy od rodziców dzieci w w/w wieku.Organizuje wiosenno-letnie imprezy lecz zupełnie nie wiem co jest teraz że tak powiem "trendy" wśród dzieci 7-11lat.jakie sporty cieszą się największą popularnością,jacy "bohaterowie" sport,telewizja... itp.,w co najczęściej bawią się Wasze dzieci w tym wieku?Niestety ciężko mi znaleźć odpowiedzi na te pytania bo moja 3 letnia córeczka n ic mi nie chce powiedzieć o swoich starszych kolegach i koleżankach ;)
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Witam.
Moje dziecko bardzo bawi lepienie z masy solnej.Wylepia różne figurki a potem ja zapiekam
je w piekarniku.Potem je maluje na różne kolory farbami.Można robić z tego np.korale i bransoletki.Lubi też wyklejanie obrazków z ''kuleczek''.Zwija małe części kartonu w kuleczki,
smaruje część na której chce nakleić ''kuleczke'' klejem.Potem wywieszamy je na kilka dni
na ściane jej pokoju.Aby wiedziało że jej praca się liczy.Prosze spróbować.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Moja córka ma 8 lat, a co do "bohaterów" to od dłuższego czasu jest fanką WITCH, a zwłaszcza blondynki Cornelii;-) W ogóle WITCH wśród dziewczynek chyba bije nadal rekordy popularności.
Co do zabaw, to bardzo lubi wycinać najróżniejsze rzeczy, np postacie i bawić się potem tymi wycinankami. W kwestii sportu wypowiadać się nie będę, bo córa duszy sportowca nie posiada, ale na pewno lubi tańczyć, a jak ostatnio była na balu karnawałowym w szkole była zachwycona różnymi konkursami tanecznymi i wokalnymi.

jeśli chodzi o zabawki, to myślę, że dla chłopców to samochody rc, samoloty rc, helikoptery rc ( przynajmniej moi siostrzeńcy ) a dziewczynki.... to już gorzej ale teraz popularne stały się tak zwane studia urody .... takie że się czesze włosy lalki przyczepia spinki i takie tam... to zabawka w postaci jakby popiersia lalki... a sport.... to chyba zależy od środowiska w jakim dziecko się wychowuje...

Znajoma mi opowiadała,że kiedy jej syn był na koloni z ok-tours.com.pl, to zorganizowano im kurs taneczny i zrobił onprawdziwą furorę, nawet chłopcy chcieli tańczyć. Może to jest dobry pomysł, połączenie przyjemnego z pożytecznym( ruch to zdrowie a nie ma chyba nic lepszego niż taniec)

Ostatnia edycja:
Do góry