reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaką masz grupę krwi ?

reklama
Ja mam AB Rh(-)
M A Rh(+)
A nasz Kuba mieszanke :-p czyli A Rh(-)

Dlaczego piszesz GOSIU ze moglas miec grupe krwi niekoniecznie za rodzicami:confused2:...bo chyba nie za bardzo zrobumiałam o co Ci chodzi...

ja ma 0 Rh -,mąż 0 Rh+,a Antosiek 0 Rh+
mialam konflikt serologiczny i zaraz po porodzie dostalam szczepionke

:-DNo tak GOSIU - grupa 0 to taka smieszna, wychodzi na to ze moze miec kazdy:-D
Ciekawa sprawa tez jest z czynnikami RH.....kiedys byłam przekonana ze jesli i moja mama i tata maja rh(+) to ja tez taki mam..........i w ciązy jak robilam badanie (nie wiedziałam dotąd jaką mam grupę:sorry:) wyszło ze ja mam rh(-)......i byłam przekonana ze to pomyłka przy badaniu.......No ale potem naczytałam sie o genach recesywnych i dominujących i wychodzi na to ze mozliwe - gen recesywny (-) taty połączył się z recesywnym (-) mamy i ja mam wlasnie (-)...pomimo ze oni mają dominujące (+).......hehehehe ale zamieszane.
W ogole moją grupe AB rh(-) ma podobno tylko 1% ludzi na ziemi :szok:.........obym nigdy nie potrzebowała krwi, bo moze byc problem;-)

reklama
Ciekawa sprawa tez jest z czynnikami RH.....kiedys byłam przekonana ze jesli i moja mama i tata maja rh(+) to ja tez taki mam..........i w ciązy jak robilam badanie (nie wiedziałam dotąd jaką mam grupę:sorry:) wyszło ze ja mam rh(-)......i byłam przekonana ze to pomyłka przy badaniu.......No ale potem naczytałam sie o genach recesywnych i dominujących i wychodzi na to ze mozliwe - gen recesywny (-) taty połączył się z recesywnym (-) mamy i ja mam wlasnie (-)...pomimo ze oni mają dominujące (+).......hehehehe ale zamieszane.
W ogole moją grupe AB rh(-) ma podobno tylko 1% ludzi na ziemi :szok:.........obym nigdy nie potrzebowała krwi, bo moze byc problem;-)

no ja też przy rodzicach rh dodatnich (+) mam rh ujemne(-) ;-):tak:

i mam nie lepiej 2 % ludzi ją ma B(-);-)

PROCENTOWY UDZIAŁ GRUP KRWI LUDZKIEJ POPULACJI:

A Rh+
32% 0 Rh+ 31% B Rh+ 15% AB Rh+ 7%
A Rh-
6% 0 Rh- 6% B Rh- 2% AB Rh- 1%

Do góry