Ja piersią nie karmię wiec nie odpowiem na to pytanie. Ale na butli maluch powinien (gdzieś wyczytałam w jakimś mądrym pordniku dla mam) wypić takiego napoju lub samej wody max.150 ml w rozłożeniu na 3 lub 4 razy. A w praktyce to wiadomo, zawsze jest inaczej. Ja gdy karmiłąm piersią nie dopajałam małego, może dla tego, że moj ciągle wisiał przy piersi i jak mu sie chciało pic to gasił pragnienie mleczkiem z cyca.
reklama
No i masz...... moj szkrab dostał małe rozwolnienie od herbatki (bobovita), widocznie jakiś składnik mu nie służy, podejrzewam że to może być malisa. Od urodzenia zioła mu nie pasowały (na kolki koper włoski i na zaparcie rumianek) myślałam, że teraz gdy ma już pół roku mu minęło (( szkoda. No cóż pozostajemy dalej przy wodzie.
Kawa_z_Mlekiem
Początkująca w BB
Witajcie
Moja Mała ma 5,5 miesiąca. Nie chce pić herbatek ani wody :/ odpycha łyżeczkę, kiedy chcę jej podać picie, a do butelki zaczyna "gadać", jak ma w buzi Mały uparciuch! Dzisiaj udało mi się wlać w nią kilka łyżeczek soczku śliwkowego Hipp... Jaki napój najbardziej smakuje Waszym dzieciom??? Może mojej Małej też podpasuje...
Moja Mała ma 5,5 miesiąca. Nie chce pić herbatek ani wody :/ odpycha łyżeczkę, kiedy chcę jej podać picie, a do butelki zaczyna "gadać", jak ma w buzi Mały uparciuch! Dzisiaj udało mi się wlać w nią kilka łyżeczek soczku śliwkowego Hipp... Jaki napój najbardziej smakuje Waszym dzieciom??? Może mojej Małej też podpasuje...
Mariolciaa
Fanka BB :)
Oliwierek też mi nie chce pić herbatek. Koperek włoski z Hippa do nawet łyka nie pociągnie bo od razu się krzywi, rumianek z Bobovity jako tako, coś tak pociągnie bo obiadku. Dzisiaj kupiłam mu właśnie Jabłko i melisę z BoboV i zobaczymy, ale jak u was smakuje to i może mojemu przypadnie do gustu.
agniecha_bebecha
Mama Majozy
a czemu uparcie herbatka, może soczek?? Maja też nie chciała pić herbatek dopóki jej troszkę nie posłodziłam. Tak, tak zabijcie mnie bo cukrem . Maja lubi soczki hippa śliwkę, banana i brzoskwinię. Herbatkę + sok ( taki mix hippa) nie za bardzo chciała pić.
Mariolciaa
Fanka BB :)
Agniecha, nie zabijemy :-)
u mnie Oliwierek posmakował jabłuszka z melisą, :-)
u mnie Oliwierek posmakował jabłuszka z melisą, :-)
reklama
ja swojej corci podawalam jak byla mlodsza herbatke z kopru wloskiego lub herbatke z meliska.Potem wprowadzilam soczki np gruszkowy,jabuszkowy czy inne smaki (oczywiscie dozwolone pod wzgledem wiekowym) ostatnio kupilam Nadii herbatke malinowa z dzika roza i Nadie chetnie ja pije.
Podziel się: