reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaka antykoncepcja po porodzie?

A my chcielibyśmy mieć drugie dziecko w miarę szybko, tak aby różnica była max 4 lata. Przy większej róznicy rodzeństwo nie ma fajnego bliskiego kontaktu. Ja ciążę przeszłam super nic mi nie dolegało i gdyby nie brzuch to wcale bym nie zauważyła zadnych zmian. Porodu też żele nie wspominam choć Wojtuś ważył 4300 i urodził się siłami natury.:-)

reklama
My też chcemy szybko drugiego bejbisa. Nie chciałabym odstępu większego niż 2 lata. Między mną a moim bratem jest 1,5 roku i to jest super, ale na razie z przerażeniem myślę, że już za 4-5 miesięcy miałabym znów być w ciąży. Nie miałam złych przeżyć, ani jakiegoś strasznego porodu (też drogami natury 4240g :-):-):-)), ale było męcząco.

Ja bym chciała różnicę wieku 2 lata, nie więcej niż 3, bo wtedy dzieciaki mają bardziej wyrównane szanse, jak się tłuką :) A serio, to nawet jakbym teraz była w ciąży, to się nic a nic nie zmartwię. A wręcz przeciwnie!!

Zrozummy się dobrze - aj bym też się nie zmartwiła. Tylko bym westchnęła: znów będę się toczyć... a zaraz potem bym pomyślała o malutkiej istotce. :-):-):-):-) Aż się rozmarzyłam.

No to Noemi będzie pomagać mamusi opiekować się maluszkiem - zawsze są dobre strony. I będzie tą starszą mądrą siostrą, nie?

Moje plany prokreacyjne są poważne - chciałabym 5 dzieci, ale narazie uzgodniłam z mężem 3. No i jedno chcę adoptować. W wersjiminimalistycznej 3 będzie adoptowane, w mojej wersji to piąte :)

reklama
My umawaliśmy się na 6 hihihi. Tak poważanie, to 2 to minimum, 3 - byłoby fajnie, więcej - jak się uda...:-)

Do góry