reklama
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
ja mam ten sam problem. zawsze bylam chuda, teraz przy stresie jestem przerazliwie chuda. W ciazy mialam problem z tarczyca, pewnie nadal mam ale zawsze albo brak kasy albo czasu (przy chorym dziecku i byciu sama- bez meza, ciezko go znalezc). Wiec musze sie wreszcie zebrac w sobie, zrobic badania i isc do lekarza.
No właśnie, jedni walczą z nadwagą, inni z niedowagą, a jeszcze inni kompletnie nie zwracają na to uwagi, jedząc na co tylko mają ochotę. Wiele zależy od przemiany materii, od odziedziczonych genów, ale czasem jest to objaw choroby, czy pewnych niedoborów w organizmie. Nie ma lepszego rozwiązania niż zrobienie dokładnych badań i sprawdzenie przyczyny.
młoda mamka
Zaangażowana w BB
ja miałam takie same problemy z chudością i ważyłam w pewnym momencie 43kg ale okazało się że to choroba i dopiero kiedy zaczęłam brać leki na wzj to wróciło do normy, przebadaj się!
góralka
Fanka BB :)
em x.
Moja kuzynka w wieku 40 lat, a bliska znajoma w wieku 37 lat miały zdiagnozowaną celiakię. Pierwsza jest bezdzietna, druga ma dwie córy. Spróbuj odstawić gluten na pare tygodni, trzeba czasu, żeby się odrodziły kosmki jelitowe, a wraz z nimi zaczęło prawidłowe wchłanianie odżywczych składników. Można oczywiście zrobić wycinek z jelita, a wcześniej badanie z krwi, ale prościej, zdrowiej i szybciej jest wyeliminować podejrzany produkt i obserwować organizm.
Bardzo kaloryczne i zdrowe są suszone owoce oraz orzechy i ogólnie nasiona, które dobrze jest wcześniej uprażyć na patelni. Życzę zdrowia i przytycia.
Moja kuzynka w wieku 40 lat, a bliska znajoma w wieku 37 lat miały zdiagnozowaną celiakię. Pierwsza jest bezdzietna, druga ma dwie córy. Spróbuj odstawić gluten na pare tygodni, trzeba czasu, żeby się odrodziły kosmki jelitowe, a wraz z nimi zaczęło prawidłowe wchłanianie odżywczych składników. Można oczywiście zrobić wycinek z jelita, a wcześniej badanie z krwi, ale prościej, zdrowiej i szybciej jest wyeliminować podejrzany produkt i obserwować organizm.
Bardzo kaloryczne i zdrowe są suszone owoce oraz orzechy i ogólnie nasiona, które dobrze jest wcześniej uprażyć na patelni. Życzę zdrowia i przytycia.
reklama
przede wszystkim zbadaj się dobrze. bo trudności z przytyciem mogą być wynikiem problemów ze zdrowiem. moja koleżanka korzystała kiedyś z diety vitaliia.pl. tam głównie ludzie się odchudzają, ale można też dostać dietę na przytycie. koleżance pomogli, także możesz się tam zorientować co i jak
Podziel się: