reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak zachęcić roczne dziecko do picia mleka modyfikowanego?

Witam! Potrzebuję pomocy. Moja córka ma już 13 miesięcy i chciałabym ją już przestawić na mleko modyfikowane. Jest kilka powodów dlaczego chcę tozrobić. Po pierwsze czuję że już mam chyba coraz mniej pokarmu w piersiach, a po drugie, mała nadal często wstaje w nocy, po 3, 4 razy. Szczerze ja się po prostu nie wysypiam, tym bardziej, że dzień zaczyna już o 6 rano i na prawdę mam już dość. Koleżanka mi poradziła, abym kupiła mleko modyfikowane i wprowadziła przynajmniej na noc, bo może po prostu się nie najada. Kupiłam więc mleko NAN OPTIPRO 3, ale niestety nie chce go pić, od razu wypluwa, a nawet zdarzyło się, że robiła odruch wymiotny. Chyba po prostu jej nie smakuje. POMÓŻCIE! Co robić?

reklama
nasz Junior juz tez je PRAWIE takie obiadki jak my wiadomka zwracam uwage zeby tego jakos nie doprawiac,kilka tygodni temu miał problem brzuszkowy po delikatnej zupce z marchewki,ale pediatra powiedziała ze tak sie czasem dzieje przy wprowadzaniu nowych produktów,dała nam dicopeg junior i faktycznie wszystko wróciło do normy,takze my juz nie wiemy co to mleko modyfikowane ;)

reklama
nasz Junior juz tez je PRAWIE takie obiadki jak my wiadomka zwracam uwage zeby tego jakos nie doprawiac,kilka tygodni temu miał problem brzuszkowy po delikatnej zupce z marchewki,ale pediatra powiedziała ze tak sie czasem dzieje przy wprowadzaniu nowych produktów,dała nam dicopeg junior i faktycznie wszystko wróciło do normy,takze my juz nie wiemy co to mleko modyfikowane ;)
Czyli rozumiem że wapń oraz inne witaminy w odpowiednich ilościach dostarczasz dziecku?

Do góry