Ratujcie proszę... Kupiliśmy z mężem nowy telewizor. Moje dziecko wymyśliło sobie właśnie nową zabawę - rzucanie przedmiotami w ekran. Gdy zwracamy mu uwagę - to wszystko potęguje. Obawiam się że niedługo z TV dużo nie zostanie, bo po kazdym uderzeniu pojawiają się plamy na ekranie (co prawda znikaja po nie długiej chwili). Pomóżcie, czy są jakieś zabezpieczenia na TV.??
reklama
mama mika i olinka
Aktywna w BB
Moj to samo robi ( jak mu mówie NIE bawi go to wiec stram się odwrócic jego uwagę żeby zajął się czymś innym-skutkuje. Nie wiem jakim cudem jest caly ....telewizor oczywiscie
NikaKika
Zaciekawiona BB
ja bym raczej zadała pytanie - jak zabezpieczyć dziecko przed telewizorem )
A tak serio - to spokojna rozmowa wychowawcza, tłumaczenie, że może się zniszczyć stłuc i nie będziecie mieli. Potem tłumaczenie, że każda zabawka ktora poleci w stronę tv wyląduje w worku na śmieci - i rób to, pakuj do wora i schowaj w piwnicy i wyjmij za 3 miesiące ewentualnie.
A tak serio - to spokojna rozmowa wychowawcza, tłumaczenie, że może się zniszczyć stłuc i nie będziecie mieli. Potem tłumaczenie, że każda zabawka ktora poleci w stronę tv wyląduje w worku na śmieci - i rób to, pakuj do wora i schowaj w piwnicy i wyjmij za 3 miesiące ewentualnie.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Pierwsze podstawowe pytanie: w jakim wieku jest dziecko?
Oczywiście można coś dziecku wytłumaczyć, tylko pamiętajcie, że jeśli ktoś ma telewizor LCD lub LED to wystarczy jedno uderzenie i po telewizorze.
Ciekawe kto komu będzie tłumaczył jak telewizor za 4 tys. będzie nadawał się na śmietnik.
Miałem podobny problem do momentu aż zakupiłem ochronę na ekran i mam spokój: www.tv-protection.com Jak dla mnie super sprawa, teraz już nie stresuje się jak dziecko przebywa w pobliżu telewizora.
Moje dziecko może nie rzucało specjalnie w TV, ale zdarzało się, że próbując coś wymusić rzuciło zabawką o tak i trafiło na TV, na którym mam do dzisiaj w tym miejscu przyciemnianą plamę, dobrze, że nie pękła matryca.
Również mój mały dotyka paluchami w ekran
Ciekawe kto komu będzie tłumaczył jak telewizor za 4 tys. będzie nadawał się na śmietnik.
Miałem podobny problem do momentu aż zakupiłem ochronę na ekran i mam spokój: www.tv-protection.com Jak dla mnie super sprawa, teraz już nie stresuje się jak dziecko przebywa w pobliżu telewizora.
Moje dziecko może nie rzucało specjalnie w TV, ale zdarzało się, że próbując coś wymusić rzuciło zabawką o tak i trafiło na TV, na którym mam do dzisiaj w tym miejscu przyciemnianą plamę, dobrze, że nie pękła matryca.
Również mój mały dotyka paluchami w ekran
Ostatnia edycja:
reklama
ola652
Mamusia Adrianka!
co ty gadasz człowieku jak mam już taki telewizor 2 lata i tez wiele przeszedł bo moje dziecko jak rosło rożne rzeczy na telewizorze lądowały teraz jest starszy i rozumie a jakoś nie mam plam na telewizorze one nie są z papieru! taka osłonka fajna ale chyba lepiej żeby dziecko sie słuchało niż zamykać wszystko w pudelka bo ma jakos wartosc - takie moje zdanie.
Podziel się: