reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wykorzystujecie drzemki kilkumiesięczniaków? rozwój młodej mamy

Chciałabym żeby te drzemki istniały :laugh2: a poważnie to naprawdę mamy problem ze snem- najlepiej na rękach, albo na spacerze, a w ciągu dnia to uda się czasem 2x40 min plus 1,5-2h na dworze i to wszystko co wydaje mi się mało, bo jakby go nosić czy w wózku wozić to potrafi jeść spać jeść spać i tak cały dzień...ale sam w łóżeczku :no: a widzę, że by chciał.
Ale jak się uda to sprzątanie i chwila dla siebie- uwielbiam te chwile:tak:

reklama
gdy mój maluszek zagłębia się w sen, wówczas ogarniam sprawę obowiązków domowych (pranie, obiad, sprzątanie itp.)... ale najważniejsze jest to, iż jestem wówczas na wyłączność mojego starszego synka; robimy wspólnie wiele rzeczy - a najfajniejsza jest wówczas bliskość jaka sobie okazujemy (tulenie, wierszyki masarzyki, łaskotanie czy wspólne opowiadanie śmiesznych historyjek) :)

jesli moje male wielebnie zasnie na magiczne 30 min. to poprostu mam czas dla siebie, nie sprzatam, nie gotuje.. czasem zdarzy mu się spać 2 godz i to naraz !!! jestem w ciażkim szoku i boje się ruszyć, zeby magiczny czas sie nie skończył,..
;-)

niestety moja dzidzia nie spi w dzin,no chyba,ze na spacerze,ale w domku to zadkosc,maksymalnie 40 min w ciagu dnia,ale za to o 20 to juz pada ze zmeczenie i w noce ladnie przesypia. Kidy moja mama bierze Nadie na spacer to wtedy mam chwilke dla siebie.Przewaznie robie obiad,biore prysznic,ogarniam mieszkanie.Jak starcza czasu to pobuszuje po necie lub porozwiazuje krzyzowki:)

to ja bym się cieszyła że dziscko ładnie śpi w nocy nawet gdyby nie spało w dzień, nie każde dziecko lubi drzemki w dzień:) ja na szczęście nie narzekam na spanie nocne chociaż zdarzają się wyjątki.
W dzień też już śpimy coraz mniej

gyd Fifi usnął to mama sprzątała, prała i gotowała. Zero czasu dla siebie.
Teraz mamy prawie trzy lata i od pół roku zero drzemki , więc jest ciężko coś zrobić ale jakoś daję radę, dobrze, że Filip jest chętny do pomocy...

Ja po prostu pracuję :-) Jestem projektantem wnętrz więc pracuję w domu. Jak tylko młody zaśnie zamykam się w pracowni. Ma dwie 1,5 h drzemki w dzień, do tego jeszcze cały wieczór wolny, więc naprawdę da się coś zrobić. Obiad robię jak nie śpi - siedzi wtedy w kuchni i mi asystuje :-)

Ja rzadko robie coś dla siebie jak śpią dzieci a ich drzemki sa zazwyczaj godzinne czy nawet dwu,ale wole na spokojnie sobie posprzatać czy cos ugotowac,a jak sie obudza wtedy cos razem robimy i sie bawimy.Chyba ze jestem faktycznie padnieta po rannych wyczynach to kładę się razem z nimi i odpoczywam :)

reklama
Jakie drzemki :nerd: .... Ja nieraz nie mam kiedy się umyć ;) corunia ciagle chce być blisko, ale już zaopatruje się w chuste moze to pozwoli chociaż na zrobienie czegoś w ciagu dnia ...

Do góry