reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak wyglądało u Was....

Ja od stycznia09 przestałam brać tabletki ale uważaliśmy :) we wrześniu nasz ślub :D i tak jakoś w drugiej połowie sierpnia stwierdziliśmy, że teraz to w sumie luz i jak bedzie to bedzie jak nie to nie :) no i w podróży poślubnej robiłam juz test :) okazało sie że nawet do slubu szliśmy już w trojkę ;) więc poszło nam bardzo szybko.

reklama
Rok po ślubie postanowiliśmy spróbować i tak staraliśmy się 5 lat,w końcu udało się.W drugą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu.Obie ciąże planowane.

Ja brałam tabletki przez 7 lat z dwiema parumiesięcznymi przerwami. Odstawiłam w czerwcu '09, a na tydzień przed Świętami BN zobaczyłam 2 kreseczki :-) Ciążą jak najbardziej planowana, ale bez ciśnienia i jakichś specjalnych staranek :-D

moja fasolka byla totalnie nieplanowana.;-)
Wczesniej bralam tabletki, ale od jakichs 3 lat z powodzeniem jako forma antykoncepcji sprawdzal sie stosunek przerywany:happy2: Az sie zastanawialismy, czy w przyszlosci nie bedzie problemow ze zrobieniem malucha, bo skutecznosc wybranej metody nas troche dziwila:-)
az przyszla krsyska na matyska:-) Zawiodl refleks;-) Dokladnie wiem, kiedy "TO" sie stalo.
Mozna wiec powiedziec, ze udalo sie za pierwszym strzalem i to niepelnym.:-D

Brałam tabletki przez dwa lata ale mój organizm zaczął źle reagować. Poszłam do gina zmienić tabletki i dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Partner nie był zachwycony, ja miałam 21 lat, środek studiów. Ale Synek jest taki kochany, że bardzo się cieszę, że go mam.

U nas ciąża jak najbardziej planowana, staraliśmy się niedługo , bo trzy miesiące. W sierpniu wzielismy ślub, a pod koniec listopada poczęła się nasza dzidzia:)

moja fasolka byla totalnie nieplanowana.;-)
Wczesniej bralam tabletki, ale od jakichs 3 lat z powodzeniem jako forma antykoncepcji sprawdzal sie stosunek przerywany:happy2: Az sie zastanawialismy, czy w przyszlosci nie bedzie problemow ze zrobieniem malucha, bo skutecznosc wybranej metody nas troche dziwila:-)
az przyszla krsyska na matyska:-) Zawiodl refleks;-) Dokladnie wiem, kiedy "TO" sie stalo.
Mozna wiec powiedziec, ze udalo sie za pierwszym strzalem i to niepelnym.:-D

mialam to samo :), tez 3 lata przerywany, az raz jedyny sie zapomnielismy i dzis mam 4 miesiecznego synusia :)

Nam się udało dwa miesiące po ślubie. Maleństwo jest jak najbardziej chciane i oczekiwane chociaż udało się szybciej niż zakładaliśmy :) moja poprzednia gin była przekonana, że w ciągu roku nawet nie ma mowy o dziecku, bo tryb życia temu nie sprzyja (praca na zmiany i w dodatku mocno stresująca). Tak więc doszliśmy do wniosku, że uważać nie ma co i co ma być to będzie. No i jest 18 tydzień =)

reklama
wymyśliliśmy sobie dzidziusia w walentynki w zeszłym roku, a w marcu wiedziałam już , że jestem w ciąży :) w listopadzie urodziłam córeczkę. u nas w pierwszym cyklu się udało .

Do góry