Jakie macie sposoby, żeby wstawać o poranku i mieć energię? Znalazłam artykuł 5 porad jak zyskać energię o poranku, Materac. Sen To Zdrowie doradzi jaki materac wybrać. Jak mieć kolorowe sny. Sprawdźcie nasz test materacy, omawiamy szczególowo typy i rodzaje materacy. Jaki materac dla dziecka, jaki materac dla noworodka wybrać. Jakie kolory w sypialni. Jaki m ale jakie rady mają mamy, które zmagają się z nocnym wstawaniem?
reklama
kasiekz
Fanka BB :)
Wstaję i piję kawę Co do nocnych pobudek to dziecko śpi obok mnie i jest na piersi, więc jak zaczyna się budzić, obracam się do niego, daję pierś i śpi dalej. Tym sposobem nie odczuwam nocnego wstawania itp. Z kolei koleżanka (mama dwóch bobasów: 22mies. i 3mies.) wstaje i trenuje aż pot leci a potem letni prysznic - ponoć daje jej to kopa. Ja jestem zbyt leniwa i nie wypróbowałam tej metody
Nie rozpoczynałabym dnia od kawy (Nasz żołądek z pewnością Nam za to nie podziękuje), ale od wyjścia z psem na spacer, i letniego prysznica (nie musi być zimny, wystarczy, że nie będzie gorący), a także ciepłej herbaty, i posłuchania stawiającej Nas na nogi muzyki
Ja mam tak, jak kasiekz. NIestety kawa. Ale tłumaczę to sobie niskim ciśnieniem. Jednak sięgnęłam po coś na kształt miksu cykorii i kawy (stosunek procentowy: 60% i 40%), więc zawsze to mniejsza dawka. No i oczywiście z mlekiem. Niejednokrotnie oszukuję się kawą zbożową, ale to jednak jeszcze ani razu nie podniosło ciśnienia i sprawiło, że lepiej było mi ruszyć do boju .
Jednak kawa, to prawda, nie jest wyjściem. Ja po porodzie zażywam witaminy (plus takie "na energię" Vigor Up).
Materac jest ważny, nie da się ukryć, ale także wywietrzony pokój i niezbyt wysoka temperatura: 19-20*C. Dobrze też zaraz po przebudzeniu wpić szklankę wody - to tak otrzeźwia
Jednak kawa, to prawda, nie jest wyjściem. Ja po porodzie zażywam witaminy (plus takie "na energię" Vigor Up).
Materac jest ważny, nie da się ukryć, ale także wywietrzony pokój i niezbyt wysoka temperatura: 19-20*C. Dobrze też zaraz po przebudzeniu wpić szklankę wody - to tak otrzeźwia
reklama
Ja piję wodę gazowaną z cytryną. Dobrze nawilża cerę.
Podziel się: