reklama
Trafiłam tu z wyszukiwarki i powiem wam dziewczzyny co do tych pasów tak. Ja sobie napewno kupię i po porodzie zakładam. Moja babka urodziła 8 dzieci (szok) i mówiła że przy każdy (stara szkoła) po porodzie na brzuch kładli ciężki worek z czyms tam. A potem kazali sie obwijać pasem bawełnianym i brzuch po 7 dziecku moja babka miała jakby nie rodziła. A o 8 zaniedbano to bo zmieniono przekonania i koniec ładnego brzucha. Ja tam worka klaść sobie nie dam (troche to z przymróżeniem oka traktuję) ale ten pas to podobno sprawdzone od lat. Położne tez swoje wiedzą pewnie dobrze radzą by mieśni nie rozleniwiac ale nikt tego pas nie nosi pół roku. Potem trzeba ćwiczyć. Mięśnie nie zanikają - mozna je odbudować. Trochę co innego skóra. Ta jak se rozciągnie no to tylko masaże, chyba że ktoś ma duzo kolagenu no to szczęściary.
Hejka!!Ja już jestem 2 miesiące po porodzie a dokładniej po cesarce.W ciąży przytyłam 36 kg na dzień dzisiejszy schydłam 16kg jeszcze troszke mi zostało ale cóż trzeba z tym walczyć i tak jak dziewczyny polecam pas poporodowy bardzo dużo pomaga.Pozdrawiem
Podziel się: