MamaWiktorii
Fanka BB :)
U nas też z wagą słabo,ale pomału się do tego przyzwyczajam. Wiki na niektóre rzeczy reaguje alergicznie ( ale tak szczerze jeśli jakieś warzywa lub owoce jej nie pasują to znaczy,że były bardziej pryskane).
Przedstawie Ci przykładowe menu dzienne Wiki :
Śniadanie : grahamka z masłem,serkiem i pomidorem ( chociaz za serem nie przepada lub płatki kukurydziane w mlekiem lub jajecznica na parze,jajka gotowane lub parówki cielęce ze sprawdzonego żródła.
W ciągu dnia Wiki je sporo owoców,banany,jabłka itd.
Słodycze ? czasem się zdarza zwykle przy rozwolnieniu.
Obiad ( obowiązkowo mięso ! inaczej nic nie zje) Nie lubi już papek, też gotuję sama.
Mieso z indyka lub kurczaka ( wolałabym królika ale z tym ciężko),ziemniaki z masłem, surówka z marchewki lub kalafior albo brokuły.
W ciągu dnia właściwie nie pijemy mleka, wieczorem wypija 2 kaszki z odstępem 2-4 h, w nocy 1 mleko wysokokaloryczne i 1 niepasteryzowane.
I to by było a tyle
Je sporo,ale to zależy od dnia, bo czasami robi strajk i jest strasznie.
Zresztą i tak się tyle rusza,że zaraz wszystko spali.
Co do wagi - 15 m-cy i niespełna 7 kg.
Przedstawie Ci przykładowe menu dzienne Wiki :
Śniadanie : grahamka z masłem,serkiem i pomidorem ( chociaz za serem nie przepada lub płatki kukurydziane w mlekiem lub jajecznica na parze,jajka gotowane lub parówki cielęce ze sprawdzonego żródła.
W ciągu dnia Wiki je sporo owoców,banany,jabłka itd.
Słodycze ? czasem się zdarza zwykle przy rozwolnieniu.
Obiad ( obowiązkowo mięso ! inaczej nic nie zje) Nie lubi już papek, też gotuję sama.
Mieso z indyka lub kurczaka ( wolałabym królika ale z tym ciężko),ziemniaki z masłem, surówka z marchewki lub kalafior albo brokuły.
W ciągu dnia właściwie nie pijemy mleka, wieczorem wypija 2 kaszki z odstępem 2-4 h, w nocy 1 mleko wysokokaloryczne i 1 niepasteryzowane.
I to by było a tyle
Je sporo,ale to zależy od dnia, bo czasami robi strajk i jest strasznie.
Zresztą i tak się tyle rusza,że zaraz wszystko spali.
Co do wagi - 15 m-cy i niespełna 7 kg.