reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak usypiacie dzieci ?

Moja córka spi juz wlasnie na łozku a bajki sa czytane ( bajki ogląda tylko do południa, około 10 rano przez 20-30min max).

Mi się wydaje ze to taki etap będzie, moje dzieci tez ciagle maja jakieś różne etapy..
czasem można zwariować; moja córka tez ma mocny charakter i jak jej coś nie pasuje to potrafi wrzasnąć aż sąsiedzi słyszą.
Jedyne co nas ratuje to cierpliwość

reklama
Boję się zmienić łóżeczko na większe bo przeraża mnie ze będzie mi wedrowala po nocy za kazdym razem jak sie przebudzi.chciałabym zaczekać aż zacznie chociaż w miarę normalnie spać.moja to po prostu krzyczy,drze się,domaga się na ręce chociaż naprawdę do tej pory nawet za niemowlaka nie była noszona..może faktycznie skończę oglądanie Maszy przed snem..właśnie za chwilę pora spania a ja już mam ochotę wyjść zanim się zacznie.

Boję się zmienić łóżeczko na większe bo przeraża mnie ze będzie mi wedrowala po nocy za kazdym razem jak sie przebudzi.chciałabym zaczekać aż zacznie chociaż w miarę normalnie spać.moja to po prostu krzyczy,drze się,domaga się na ręce chociaż naprawdę do tej pory nawet za niemowlaka nie była noszona..może faktycznie skończę oglądanie Maszy przed snem..właśnie za chwilę pora spania a ja już mam ochotę wyjść zanim się zacznie.

Moja budzi się w nocy i przychodzi do nas do lozka spać, tyle ze nam to nie przeszkadza i zazwyczaj zostaje z nami do rana.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jakoś nie jestem przekonana do wspólnego spania bo to jedyny moment kiedy możemy troszkę odpocząć ale jeśli ktoś to lubi to czemu nie :) u nas niestety skończyło się jak zawsze mimo tego,ze starałam się niesamowicie żeby było spokojnie i miło..chyba na jakiś czas oddam ta przyjemność tacie a może ja stanę z boku i pomyślę co robię nie tak..chociaż myśl,ze nie jestem jedyna podniosła mnie na duchu :)

No to cie bardziej pocieszę:-D, bo moja dopiero teraz padła :growl: a ja padam z nia. Kasia.zosia masz racje, dzieci maja rożne etapy i to jest najtrudniejsze, bo wydaje ci sie ze jakis problem jest w miare rozwiązany to sie pojawia nowy i znowu trzeba szukać wyjścia. Błędne koło.
Karolinanel a nie ma czasem córka koszmarow sennych? Moja miała i strasznie wtedy krzyczala. Przeżywała dosłownie wszystko, nawet kota napotkanego na spacerze. Spróbuj zrezygnować z oglądania tv przed spaniem, moze to tez córkę pobudzać niepotrzebnie.

Hm to trwa od miesiaca w każde południe i w każdy wieczór.jak zasnie to tak do 2 jest spokój,wtedy się budzi i chce na ręce,później o 5 powtórka..a ja byłam przekonana że w tym wieku to dzieci już w miarę spokojnie spia,o ja naiwna :)

Hm to trwa od miesiaca w każde południe i w każdy wieczór.jak zasnie to tak do 2 jest spokój,wtedy się budzi i chce na ręce,później o 5 powtórka..a ja byłam przekonana że w tym wieku to dzieci już w miarę spokojnie spia,o ja naiwna :)

Hehe nie ma tak dobrze, ja mam 6 latka w domu i tez czasem nie chce iść spać sam [emoji23]ale na pewno jest łatwiej go przekonać niż dwulatke

Próbowałam..musiałam ja przekrzykiwac,sciszalam głos z nadzieją,ze i ona będzie ciszej żeby coś usłyszeć.bez skutku.próbowaliśmy usypiania przez tatę,jeszcze gorzej..każdy sposób staram się stosować chociaż kilka dni żeby nie pogorszyc.córka chodzi spać o 21/21:30,jak na dwulatke wydaje mi się,ze akurat ale może to za wcześnie ?
mój siedmiolatek chodzi spać o 19:30, w zeszłym roku jeszcze przychodził w nocy bo np miał zły sen i już zostawał do rana

Chyba ja rozgryzlam:) całkiem niedawno pozegnalysmy się ze smoczkiem,w jeden dzień zupełnie bezboleśnie..nie skojarzylam ze wtedy mała zrobiła się przytulaskiem,bardziej niż zwykle mnie potrzebowała.może to dlatego ciągle chciała na ręce przed snem,a kiedy czasem pozwalalam na ten jej dziki krzyk w efekcie łóżeczko kojarzy jej się z nerwami,płaczem i krzykiem..mam nadzieję ze dobrze myślę..no cóż człowiek uczy się na błędach..jutro może pobawimy się w łóżeczku,może pomalujemy na inny kolor i zawiesimy ulubiona zabawke.może się przekona :)

reklama
Chyba ja rozgryzlam:) całkiem niedawno pozegnalysmy się ze smoczkiem,w jeden dzień zupełnie bezboleśnie..nie skojarzylam ze wtedy mała zrobiła się przytulaskiem,bardziej niż zwykle mnie potrzebowała.może to dlatego ciągle chciała na ręce przed snem,a kiedy czasem pozwalalam na ten jej dziki krzyk w efekcie łóżeczko kojarzy jej się z nerwami,płaczem i krzykiem..mam nadzieję ze dobrze myślę..no cóż człowiek uczy się na błędach..jutro może pobawimy się w łóżeczku,może pomalujemy na inny kolor i zawiesimy ulubiona zabawke.może się przekona :)

Widzisz a miałam pytać czy ostatnio nie było jakiejś zmiany [emoji6]powodzenia, śpijcie dobrze :)

Do góry