reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak to jest z tym wiekiem ciąży

A no widzisz. Więc może tak być. U mnie właśnie przed tabletkami antykoncepcyjnymi cały czas były nieregularne. Odstawiłam w październiku i raz miałam po 26 dniach raz po 29

reklama
Dostałam zdjęcie z zarodkiem 0.60 cm i mówiła 6 tydzień. Na zdjęciu pisze 6w3d dokładnie . I ogólnie mówiła że wszytko wporzadku.

Jak byłam 14 lutego mówiła że nic nie widać nic nie ma. Potem byłam 28 lutego i był pęcherzyk a 7 marca już zarodek
jeżeli 14 lutego nie było nic widac, to niemożliwym jest zeby doszlo do zapłodnienia 21 stycznia, przyjmuje się, że do zagnieżdżenia dochodzi miedzy 6 a 12 dniem od zapłodnienia. Wiec wychodziłoby, że owulacje mialas dopiero w lutym. U mnie pecherzyk 2mm był widoczny, 12 dni od zapłodnienia, ale wiadomo, że to tylko ja i może się to zdarzyć troszke wczesniej lub później.

Ja miałam okres 12 stycznia, owulacje ok. 26/27 stycznia, a 3 marca z usg wychodziło mi 6+4, z miesiączki było 7+1, nie obliczysz tego tak bo od zapłodnienia do zagnieżdżenia może minąć od 6 do 12 dni i u każdej kobiety będzie to inaczej dlatego poród od 38 tyg.ciazy jest uważany za donoszony i w terminie bo najczęściej nie wiadomo kiedy była owu i ile trwało zagnieżdżenie.

Hmm. Jakby owulacja była gdzieś na początku lutego to 7 marca nie byłoby chyba już 6 tydzień
wydaje mi sie po prostu, ze to wina słabego sprzętu, ze nie było widać pecherzyka na poczatku 😊 trzymałabym się poki co daty z ostatniego usg i tyle, na następnej wizycie powinnaś juz coś więcej widzieć 😊

jeżeli 14 lutego nie było nic widac, to niemożliwym jest zeby doszlo do zapłodnienia 21 stycznia, przyjmuje się, że do zagnieżdżenia dochodzi miedzy 6 a 12 dniem od zapłodnienia. Wiec wychodziłoby, że owulacje mialas dopiero w lutym. U mnie pecherzyk 2mm był widoczny, 12 dni od zapłodnienia, ale wiadomo, że to tylko ja i może się to zdarzyć troszke wczesniej lub później.
Możliwe [emoji6], zależy od lekarza i jego sprzętu, ja byłam tydzień po terminie miesiączki i jak byk widziałam na usg pęcherzyk, a lekarka do mnie że nie jest w stanie stwierdzić czy to pęcherzyk ciążowy czy nie i powinnam za tydzień, a najlepiej za 2 dopiero przyjść [emoji2356]

reklama
Do góry