reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak to jest z tym wiekiem ciąży

Paulina26777

Fanka BB :)
Witam . Jestem ciekawa jak to się oblicza tydzień ciąży. Okres miałam 11 stycznia więc wychodzi że to 9 tydzień natomiast 7 marca byłam na USG u wyszedł 6w3d. Więc jak to jest ?

reklama
Czy Twoje cykle sa regularnie? Czy jest możliwość, że miałaś tak przesuniętą owulacje?

Ostatnia edycja:
No właśnie lekarz nic nie mówił. Z tego co czytałam owulacja jest między 11-17 dniem cyklu czyli gdzie między 21-26stycznia. A wtedy współżyłam. Więc licząc od 21 to by się zgadzalo

No właśnie lekarz nic nie mówił. Z tego co czytałam owulacja jest między 11-17 dniem cyklu czyli gdzie między 21-26stycznia. A wtedy współżyłam. Więc licząc od 21 to by się zgadzalo
No nie do konca z ta owulacja tak. Owulacja moze być miedzy 8 a 21dc. A nawet i pozniej jesli ktoś nie ma regularnych miesiaczek. u Ciebie mozliwe ze była pozniej i dlatego wiek ciazy jest mlodszy niż z ostatniej miesiaczki. :)

Wtedy powinnaś juz dostac dokładniejsza datę porodu 😊 u mnie tez jest różnica tygodnia pomiedzy data z ostatniej miesiączki a faktycznym wiekiem ciazy, bo cykle mam 35 dniowe 😊 wiek ciąży pokrywa się w tym momencie z data zapłodnienia 😊

reklama
Poza tym na tak wczesnym etapie łatwo jest o pomyłkę 😊 nie pozostalo nic innego jak czekac do następnej wizyty 😊 a co lekarz widzial na usg?

Do góry