reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak to jest z mową u waszych dzieci???

Ja się też martwiłam o to, ze mała mało mówi - ja bardzo szybko nauczylam sie mowić, czytać i pisać - i łazilam za córą z książeczkami i wypłakiwałam sie na ramieniu mężą :-)
Kochane, bzdura, że dziecko da sie "szybciej" nauczyć - przeczytajcie sobie artykuł w najnowszej polityce (chyba) który podsunąła mi moja mama - dzieciaczki mają to w genach. Rodzic, choćby sie starał to nic nie wskura zmuszając dziecko do mowy - bo dziecko ma to w genach w jaki sposób i jak szybko jego mowa się rozwinie. Dlatego wyluzowałysmy, nadal czytamy książeczki ale już bez stresu :-) Przeciez ja mówię, ba nawet piszę :-) Jakoś się nauczyłam, choć moja mama pracowała tak jak ja i nie latala za mna ze stosem encyklopedii. Słowo na dziś "nie chcę!" :-)

reklama
Tez jestem tego zdania,dziecka nie wolno zmuszac,przyjdzie pora ze zacznie sam mowic,dokladnie ma to w genach,a pozatym zmuszanie nie da nic dobrego dziecko moze sie zablokowac...

Do góry