reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak tam nasza waga??

Agnieszka jeśli dla mojej Maleńkiej ma być tak dobrze to mogę i z 10 utyć ;D Byle była zdrowiutka i nic jej nie brakowało :)

reklama
ja najwiecej przytylam w 5-6 miesiacu. a teraz od jakiegos miesiaca mam caly czas +9 kg i nic nie tyje. podobno niektore kobiety w 3 trymestrze wcale tak duzo nie tyja - trudno przewidziec jak bedzie u nas :D ja sie od pocztku nastawiam na +15, wiec jeszcze mam troche w zapasie :D

Witam :-)
Dzisiaj rozpoczynam 29 tc i mam 5 kg na +
Ja spodziewałam sie, że przytyje jakieś 20 kg (tak jak większość moich koleżanek w ciąży) no ale tyle to chyba mi juz nie grozi ;-) Chociaż przy moim apetycie na wszystko, to nigdy nic nie wiadomo. Ciągle jem i podjadam. Nawet chce mi sie ciasta piec bo tak bardzo mi smakują.Właśnie jestem w trakcie pieczenia. No a na obiadek to najlepiej jadłabym zupę ;-) No i nigdy w życiu tyle wody nie piłam. Niedługo się utopię. Zawsze miałam problemy z pęcherzem moczowym bo piłam bardzo malutko, praktycznie płyny mogły dla mnie nie istnieć, za to teraz nadrabiam , piję i siusiam i tak na okrągło.

pozdrawiam

Basieńko ale Ty podwójnie tyjesz, więc jak rozłoży się to na dwie ciąże to jest wszystko w normie i nie odstajesz od reszty :laugh: :laugh: :laugh
Ja mam w plusie 7 kg ;D ;D ;D

U mnie jest troche za duzo niecale 14 na plus (koniec 30 tc) - lekarz kazal ograniczyc slodycze i cole (a ja tego nawet przed ciaza nie jadlam ani nie pilam), ale wczoraj gdy szukalam po roznych ksiazkach to zobaczylam ze osoby szczuple nawet moga przybrac 18 kg i troszeczke sie uspokoilam. A lekarz jak to lekarz, najpierw do 5 m-ca ze za malo przytylam a teraz ze za duzo. Poki co w domu mierze sobie caly czas cisnienie aby miec je pod kontrola.

Ja ważyłam pzed ciążą 58 kg. Wczoraj byłam u gina i okazało się ze ważę 71,5 kg. To prawie 14 kg!!! Dzidzia będzie duża ;)

Mi przez miesiąc kolejny kg skoczyl...wiec reasumując= 8 kg do przodu :-[.......kurcze leci ta waga jak oszalala.....a pamiętam jeszcze jak do 5 miesiąca martwilam sie ze nic nie tyje i jadlam czekolade zeby przytyc...tymczasem teraz tego procesu nie da sie wyhamowac........ah ta nasza dziecinka....niech rośnie zdrowa a ja potem bede na silownie i baseny biegac:-) by znowu być sexi dla męża ;D ;D ;D

reklama
Do góry