reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

Moj brzuch wyskoczyl w 5. miesiacu. Dokladnie kilka dni po slubie cywilnym ;) Junior chyba uslyszal, ze jecze nad rozowa sukienka szyta na miare. ALE: spodnie ciazowe musialam zaczac nosic juz wczesniej. Mimo mojego wyjsciowego rozmiaru 36 ! Bo biodra mi sie poszerzyly
( bylam w szoku gdy w 5. tyg zauwazylam brak talii!). A teraz jestem w 32.tyg i naleze do Stowarzyszenia Hodowcow Arbuzow :)
Brzusio mam spiczasty i nie od biodra do biodra, ale wokol pepka.
Zainwestowalam w 4 pary spodni, a swetry i bluzki przy ciele zwedzilam mamie i mezowi. Z ubran ciazowych polecam....ubrania Reserved! Wybierajcie te lekko rozciagliwe i na zatrzaski, ja sobie kupilam kilka ciuchow na gore i jest ok. A plaszcz zimowy a la eskimos tez z Reserved mam z zeszlego roku. I sie jeszcze mieszcze!

reklama
To teraz ja :D Aktualnie jestem w 13tc.
Miedzy 6-10 tc mialam bardzo wzdety brzuch (powodem byly gazy, zapchane jelita i inne ekscesy gastryczne), tak bardzo, ze nie miesicilam sie w zadne spodnie. Potem ok 11tc wszelkie nieprzyjemnosci gastryczne minely, a moj brzuch przestal powiekszac sie tak bardzo. Teraz troszenke wystaje, ale moge chodzic w starych spodniach (ostatnich juz chyba, ale jednak). Mam jeszcze wciecie w talii, ale mniejsze - z 65cm doszlam do 70cm. Przed ciaza nosilam od szyi do pasa rozm. 34/36 a od pasa w dol 36/38 (szerokie biodra) przy wzroscie 164cm. Rozstepy przed ciaza mialam na pupie i biodrach bardzo wyrazne. A teraz doszly na piersiach bo z miseczki A przeszlam do B w krotkim tepie. Przytylam 1,5kg. Od poczatku grudnia smaruje sie Ziaja z serii ZiAJkA 'mamma mia' raz dziennie (na noc). Mysle, ze u mnie brzuch zacznie byc widoczny dla osob postronnych w lutym.
To tyle :)
pozdrawiam :D

Ja też stosuję krem Ziajka Mammamia,mam nadzieję,że pomoże,ale to dopiero się okaże!Od wakacji używam też krem do biustu Kolastyny,bo rozstępy miałam wcześniej.Piersi choć miałam duże,to jeszcze się powiększyły i musiałam sobie kupić 80 D!Co to będzie później...A parę dni temu zauważyłam (zresztą nie tylko ja), że powoli zaczyna mi rosnąć brzusio.Ja do chudych nie należałam i zawsze coś tam miałam,ale mimo to widzę różnicę.Z jednej strony nie mogę się już doczekać jak będzie taki większy,a z drugiej to ja nie wiem co na siebie włożę!!!

no ja bym sie cieszyla bardzo gdyby mi cycuchy urosly. Narazie to tak jakby troche napecznialy. Mam nadzieje, ze jeszcze urosna i chociaz bede mogla sie takimi nacieszyc w tym krotkim okresie. W tali sie poszerzylam i w biodrach tez, ale narazie malutko. chyba niedlugo zaczne uzywac kremu na rozstepy.

Ja mam taki brzuch jak na zdjeciu powyżej juz kilka tygodni, ale w swoje spodnie przestałam sie miescić juz w 2 miesiącu, bo na początku miałam straszne wzdęcia, ten brzuszek to już ciążowy :lol:. co do piersi to już 2 tygodnie po nie dostaniu mieisaczki musiałam sobie kupić nowe staniki, przezornie kupiłam sobie ciążowe o numer większe, jeden bawełniany a drugi droższy ale mocno rozciągliwy, i niestety teraz wchodzę już tylko w ten rozciągliwy :( . Przed ciążą miałam średnie B, teraz mam już spore
D na szczęście ten biustonosz jest wspaniale rozciągliwy ,
szczypałam się jak go brałam bo był bardzo drogi ale teraz jestem zachwycona (wysycha wciągu kilku godzin po upraniu :lol:). Z ubrań zakupiłam sobie duże dresy na samym początku (o numer większe niż potrzebowałam i dzięki temu posłużą mi jeszcze trochę), spodnie sztruksowe z regulowaną gumeczką firmy ma-ma, sweterek ciążowy z allegro (kiedy go kupowałam był o 10zl tanszy niż teraz), od męża dostałam piękne ogrodniczki na urodziny :lol: , i dostałam jeszcze sukienkę ciążową długą princeskę sztruksową po koleżance która rodziła w lutym. Na szczęście lubiłam luźne
bluzy i koszulki więc ciągle się w nie mieszczę, później chyba będę musiała przejrzeć szafę męża.

No ja mam już prawie taki brzuszek jak Beta :) POszerzałam w talii i biodrach. Niestety, lubowałam się zawsze w ciuszkach "blisko ciała", a na dodatek od wiosny 2004 sporo schudłam i pozwężałam wiele ciuchów. Zawsze też miałam szczupłą talię. No i to wszystko sprawia, że w żadne spodnie już nie wchodzę, oprócz jednych sztruksów. Chodzę na razie w spódnicach, bo jakoś nie miałam na razie czasu na objazd sklepów ciązowych, ale w ciągu najblizszych dni muszę już to zrobić :wink:

To teraz Ja!!!
Kończe 17 tydzień, i do tej pory był brzuszek, ale tak bardziej wzdęty. Niestety strasznie poszerzałam w biodrach. Zawsze nosiłam 36 rozmiar, a teraz wyglądam gdiześ na oko 42:)
Od tygodnia lezę chora w łóżku i włąśnie przez ten tydzień wyskoczył mi dosyć duży brzusio. Ciuchy ciążowe kupiłam już w 2 miesiącu bo od wiecznie wzdętego brzuszka nie mogłam nic włożyć ze swoich starych ciuszków. W kolekcji "ciuch-ciężarowy" mam jeansy, spodnie dresowe, spódniczkę jeansowąi ogrodniczki sztruksowe + 2 tuniki od koleżanek, które mi narazie są za duże. Do tego kupiła już sobie staniczek dla matki karmiącej, bo piersi mi sporo urosły, a denerwowały mnie wszystkie moje staniki z czasów przed ciąża bo były typu "Push-up", bo miałam rozmiar 70A.
Od 3 miesiąca stosuję Gerbera na rozstępy- rano, a wieczorem Fissan, z tego względu, że jest on strasznie tłusty, i rano nie sposób ubrać się, gdy się było nim wysmarowanym. POlecam go Becie!!!! Z Cepanem to raczej bym się wstrzymała, jest to typowa maść na oparzenia, (wiem coś o tym bo jestem dosyć mocno poparzona, stało się to gdy miałam roczek) i wątpię, żeby pomogła Ci na suchą skórę. Owszem on bardzo nawilża ale blizny, a na dodatek przenika przez skórę. POza tym śmierdzi czosnkowo- cebulowo, co może zwiększyć mdłości. To by było na tyle. BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH FORUMICZEK:::))) EWCIA

cześć,
mi brzuszek urósł już w 12 tc, a teraz (22 tc) to już jest ogromiasty :)
beta77 ja tez miałam problem z sucha skórą, zwłaszcza na brzuchu, mimo że 2 razy dziennie używałam oliwki :( Poza tym, ze łuszczyła mi się skóra, to jeszcze potwornie swędziało :evil: Jakiś czas temu kupiłam w patece mleczko do ciała Balneum intensiv. Na początku smarowałam się nim 2 razy dziennie, a teraz wystarczy mi już smarowanie po porannej kąpieli.
A na rozstępy używam kremu z Avonu - jak do tej pory skutecznie :) Tylko na piersiach mam rozstępy, ale one pojawiły się w 3 mc.
Pozdrawiam
Giza

No coz ja jestem w 25 tyg, ale brzuch mam ogromny. Tak zreszta bylo od poczatku. Przytylam 8 kg. Zawsze bylam bardzo drobniutka, rozmiar 34. Teraz lepiej nie mowic. :roll:
No a buist skoczyl mi z 70 c, na 80 d. Kupilam biustonosz dla matek karmiacych Triumpha i goraco polecam. Przede wszystkim jest bardzo delikatny, nie podraznia brodawek, co u mnie bylo duzym problemem. Jest rozciagliwy i latwo odpinaja sie miseczki, jedna reka. Cena ok 75, ale warto. Spodnie mam dzinsowe z regulowana gumeczka, po domu dresy, jedne ogrodniczki i spodniczke dzinsowa. Swetry pozabieralam mamie, albo kupilam na ciuchach.
Co do rozstepow, to niestety piersi, biodra i uda, sa zaatakowane juz wczesniej. Z pierwszej ciazy zostal mi na pamiatke jeden rozstep na brzuchu :) . Smarowalam wtedy brzuch oliwka i pomoglo. Teraz jednak ze wzgledow na to, ze piersi mi sie bardzo powiekszyly i brzuch rowniez, to mam prosbe. Podajcie dziewczyny ceny Fissanu i Gerbera, bo mialam kupic krem Avonu, ale teraz juz sama nie wiem na co sie zdecydowac. :?:
Pozdrawiam wszystkie brzuszki
Ania 28

reklama
Aniu! Ja raczej nie polecałabym Ci krem z Avonu. Ale wiesz jak jest jednym pomaga , drugim nie. U mnie na POmorzu Fissan kosztuje niecałe 20 zł, a Gerber 25 zł. Gerber jest bardzo przyjemny, ma piękny zapach, super się wchłania i nie podrażnia skóry, a co najlepsze po wysmarowaniu się możesz odrazu ubrać ciuchy. Ja korzystam z oby dwóch, z tym, że Fissan na noc. Też ma piękny zapach, ale strasznie jest tłusty i dość długo wchłania się, więc można leciutko wytłuścić piżamkę. Ale oba sąsprawdzone przez moje koleżanki w ciąży. POzdrawiam

Do góry