reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rozwijaja sie nasze maluszki?

slicznie mowia wasze baczki :-)

moj nie zna tak wielu wyrazow, ale ladnie zdaniami zasuwa, takimi prostymi. mama oc (chodz), a to co?, o, jest!, czesc np ciocia/tata/fika, a fika dzie (Filip gdzie?), nie ma mama/tata/, am am cem, ide ide, teka daj (butelke daj) itp. ostatnio na topie "a to? a to?" i "a ja?" (np jak Fiola caluje, albo jak cos mu daje, to Masiek sie tak upomina o swoje ;-) )

strasznie to fajny etap, az mi zal, ze zaraz zacznie normalnie nadawac..

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze tylko tu wpadne i pochwale sie
Zuzka jak jej sie uwidzi śpiewa "Zuzia lalka duża"
Odpowiada na pytania Skąd jesteś "Z Bucza" dokładnie tak sie nazywa ta nasza miejscowość
Ile masz lat "sześć " ewentualnie "pięć Tak jej sie uwidzialo nie powie np. dwa
Dziś pytam Kto znosi jajka? A ona - dziadziu .... no w sumie autentycznie znosi nam do domu z kurnika :-D
I takie tam

sylwia, :-D:-D:-D dobre z jajkami i dziadkiem :-D:-D:-D...a co do liczenia u nas jest tak: układa Amela coś w rządku, pokazuje po kolei palcem i liczy: "raz, cztery, pięć, sześć...czasem siedem :-)

Gratulacje dla Maluchów :-)

Amela też śpiewa i powtarza słowa w piosenkach patrząc na moje usta, od kilku dni śpiwewamy razem refren piosenki Ocean'y "Cry, cry, cry", Amela powtarza wyróżnione grubiej słowa:
Deep inside (Amela: sajd), you cry cry cry( Amela: kraj, kraj, kraj)
Don’t let your hope(Amela: oooooooooo- w takt muzyki),die die die(Amela: daj, daj, daj) :-)...dumna Mamusia nie posuada się ze szczęścia, że córcia chyba pójdzie w ślady Mamusi z zamiłowanie do muzyki ;-):-p

Sylwia:-D:-D:-D
Dotkass Amelcia widze juz spiew wiec ma duze szanse..:tak::tak:

A moje dziecie nic nie mowi,mama,mniam mniam,eeeeee,ooooo wrwrwrwrwr-to przy zlosci,w przerwie placzu a zucania sie na podloge:baffled:i cosik tam po swojemu mowi:tak:

Sylwia dobre naprawde z tymi jajkami

Dotkass fajnie tak :-D ja bym chciala (JA) zeby maly na czyms grał albo moze tanczył :-p zobacze jak podrosnie jeszcze troszke

Moje dzecku mowi Igooo (igor-kuzyn) mowi czapka i skarpetki, ale mowi to tak ze ja nie jestem w stanie powiedziac a napisac to juz calkiem . Najlepsze ze slychac wyraznie o co chodzi :eek:
skarpertki to jakos parpetki, karapetki mowi tak szybko ze nie rozumiem dokladnie
czapka to czapczka albo cos podobnego :sorry:

W pierwszy dzień świąt rano Zuzka zrobiła nam niezly prezent Ciągnie mnie za rączkę z sypialni do salonu ,pokazuje i mówi
"Mamusiu patrz Luka (nasz pies) gryzie tam misia"
Pierwsze dlugie i logiczne zdanie ale nas zaskoczyla:-)

W pierwszy dzień świąt rano Zuzka zrobiła nam niezly prezent Ciągnie mnie za rączkę z sypialni do salonu ,pokazuje i mówi
"Mamusiu patrz Luka (nasz pies) gryzie tam misia"
Pierwsze dlugie i logiczne zdanie ale nas zaskoczyla:-)

Super!!! Wielkie gratulacje dla Zuzki :tak:i jej dumnych rodziców :tak:

Sylwia gartulacje:tak:to nawet baaaardzo sensowne zdanie:-)i takie dluuugie:szok:
Kondzio wczoraj powtarzal po G kilka slow.troche nie poradnie ale zaczal:sorry:G sie denerwuje bo potrafi mowic tata ale wola mamammmma na niego:-D:-D Usiadl wczoraj i tlumaczyl mu ze on jest tata:-D potem masz,daj..nawet mu wychodzilo:tak:ale ze mna nie chce:no:musi byc tata:sorry:

reklama
Do góry