reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosną nasze maleństwa? (wszystkie zdjecia,usg itd.)

Hehehe....Eg....zadam głupie pytanie... Gdzie jest glowa....????:pNajpierw obstawiałam prawą stronę (patrzac z mojego punktu siedzenia przed komputerem) ale po chwili zwatpilam....i tak sie patrze i patrze i mam coraz wiecej watpliwości:p

reklama
:-D ja też nie wiem, ale na tym etapie ciąży to raczej trudno coś odróźnić.
Mam tylko nadzieję, że u mnie to nie będą bliźniaki, bo to w rodzinie mojego męża częsty przypadek i już przy poprzedniej ciąży miałam stracha. :-)

Podobno ciąże bliźniacze wcale nie sa genetyczne, któras z dziewczyn o tym mówiła chyba Soglam...
Ja jeszcze rok temu to chciałam miec blizniaki:) ale wtedy jeszcze praktycznie ciąży nie planowałam, teraz jak zobaczyłam jednego maciupinkiego Ufoludka, to mi jednak jakos ulżyło:) Ale w sumie nie ważne ile, byle były zdrowe:)

A tu już mój 6 tydzień (czyli 4 po zapłodnieniu)
7451.jpg

Co do tych bliźniaków to możliwe, że nie są to sprawy genetyczne ale powiedz to mojemu mężowi. U nich co pokolenie to jedna lub dwie pary bliźniąt. Jego siostra i ciotka urodziły bliźniaki, jego mama była z bliźniąt. Dwóm jego kuzynom też się trafiły. I jak sie tu nie bać? :sad:

Dziewczyny taka mała dygresja- ten temat powstał chyba po to, żeby wstawiać zdjęcia naszych fasolek a nie jakiś ściągniętych z internetu zdjęć.
eg16 o genetyczną tendencję do bliźniaków mogłabyś się martwić gdyby w Twojej rodzinie kobiety rodziły bliźniaki. To już od Ciebie zależy czy wypuścisz 2 jajeczka w trakcie owulacji (bliźniaki dwujajowe) lub czy Twoje jedno jajeczko po zapłodnieniu będzie miało "skłonność" do podziału na dwa (bliźniaki jednojajowe). Plemniki męża i genetyka ze strony jego rodziny nie ma nic do rzeczy.

Weronika to dzidzi w skończonym 9 tc ma już rączki????? Ale fajnie :-D Myślałam że to jeszcze taka glutoplazma będzie- w środę mam usg w 9 tc i niczego wielkiego się nie spodziewałam, a teraz nie będę mogła się doczekać :-)

reklama
Do góry