reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pożytecznie spędzić czas z dzieckiem?

Nie wyobrażam sobie, żebym ja z moją córką w zabawy się „bawiła...” W sumie wszystko zależy od dziecka i od rodziców, każdy ma swoje zwyczaje domowe. Jak ja spędzam wolny czas z córką? Chodzimy na spacery z naszymi psami, mamy 5, do lasów i na pola. Czytamy książki, potem oglądamy ekranizacje tych książek, obecnie jesteśmy na lekturze i ekranizacjach Harrego Pottera:-) Poza tym, ona tez już potrzebuje troszkę przestrzeni dla siebie, więc robi to, na co akurat ma ochotę, a ja robie swoje i jesteśmy razem we wspólnym pokoju:-)

reklama
hej:)

Chciałam Was serdecznie zaprosić na mojego bloga, który jest moją pasją i formą pamiętnika. Opowiadam o życiu mojej szalonej rodzinki 2+3, o naszych radościach, troskach , kłopotach, o tym co czujemy i co nas motywuje. Będzie mi bardzo miło jak znajdziecie chwilę i wpadniecie do mnie na bloga www.swiatwedlugdna.blogspot.com . A jeszcze bardziej będę szczęśliwa jak polubicie mojego funpagehttps://www.facebook.com/SwiatWedlugDna/…

jest to dla mnie bardzo ważne, dziękuję za uwagę każdej z osobna Emotikon smilebuziaki kochane!

My ostatnio dużo szyjemy ;-)Kupuje takie zestawy kreatywne typu DIY, np. Smykałka w empik albo na allegro. Dzieciaki skrytki noszą na szyjach, a podusie dekorują im pokój ;)

My ostatnio dużo szyjemy ;-)Kupuje takie zestawy kreatywne typu DIY, np. Smykałka w empik albo na allegro. Dzieciaki skrytki noszą na szyjach, a podusie dekorują im pokój ;)

U nas też robótki reczne są teraz na topie :) Byla szkatułka do samodzielnego malowania, a teraz kupiłam ubranko do uszycia. Jak się spodoba, to myslę o kupnie maszyny takiej małej. :) Do tego sluchamy sobie polskiego radia dzieciom i nawet raz wygrałyśmy zaporszenia do kina muranów na sobotę :) Bardzo sympatyczne są te soboty, w najbliższą ma być pokaz bajek z muzyką jazzową na zywo! :tak:

Steffa - zaglądam teraz na twojego bloga, a tam PIZZA :) Super! :) Ostatnio właśnie sami robimy, ale bez wałkowania w ogóle więc ciasto jest trochę grube. Jak dla mnie za, ale reszta woli na takim. :) Można dzieci zaprosić do robienia pizzy, wtedy kiedy trzeba wybrać składniki na wierzch - jak same wybiorą, to jest większa szansa, że zjedzą. :)

mamaGabisi - a to masz na myśli te konkursy na Facebooku? Może też któregoś razu weźmiemy udział. Czasami zaglądam na ich stronę właśnie przez FB.

Steffa - zaglądam teraz na twojego bloga, a tam PIZZA :) Super! :) Ostatnio właśnie sami robimy, ale bez wałkowania w ogóle więc ciasto jest trochę grube. Jak dla mnie za, ale reszta woli na takim. :) Można dzieci zaprosić do robienia pizzy, wtedy kiedy trzeba wybrać składniki na wierzch - jak same wybiorą, to jest większa szansa, że zjedzą. :)

mamaGabisi - a to masz na myśli te konkursy na Facebooku? Może też któregoś razu weźmiemy udział. Czasami zaglądam na ich stronę właśnie przez FB.
Tak :) Zwykle są w czwartki jak zauważyłam. Ja własnie skńczu=yłam słuchać strefy rodzica o szkołach demokaratycznych swoją drogą, ciekawe. Chciałabym spróbować takiego modelu uczenia, jest to jednak wymagajace - raz że finansowo, bo to jak edukacja domowa, tkaże o wszystko trzeba zadbać, a dwa większy stopień zaangażowania w życie, funkcjonowanie takiej wspólnoty.

Akurat sposobów na to bay spędzić pożytecznie czas a naszym dzieckiem jest bardzo wiele i głównie jest ot też kwestia naszej pomysłowości,kreatywności. Wspólne czytanie.malowanie czy układanie puzzli,klocków- to te najpopularniejsze sposoby na spędzanie wolnego czasu,szczególnie podczas zimowych ferii.

MamaGabisi - właśnie słucham radia, całkiem często, ale czy wiesz, czy u nich można gdzieś odsłuchać audycje, które już były?

reklama
To zależy co, kto uważa za pożyteczne ;) Dla nas oznacza to kreatywnie, w dobrej, rodzinnej atmosferze przy okazji kształcąc nowe umiejętności lub zdobywając wiedzę. To może być nauka szycia zabawek z filcu, wykorzystywanie wtórne rolek po papierze papierowym do stworzenia SuperRobota albo wycieczka do lasu z mapą i zadaniami. Wystarczy dać się ponieść wyobraźni ;)

Do góry