reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak poradzic sobie z mdłościami ? POMOCY

Warto położyć sobie sucharki obok łóżka i po obudzeniu się (bez wstawania) zjeść kilka, poleżeć chwilę i wtedy dopiero wstać. Dodatkowo punktem obowiązkowym było coś miętowego (droga do pracy to był horror bo czułam wszechogarniający fetor) i całkowita rezygnacja z perfum, odświeżaczy w domu itp.
U mnie mdłości nasilały się przy gwałtownym ruchu oraz tak jak dziewczyny piszą w momencie kiedy zgłodniałam dlatego warto jeść małymi porcjami co chwilę i nie zapychać się do syta

reklama
Nie biore nic oprocz luteiny oraz acardu. Slyszalam ze po luteinie mdlosci moga sie nasilac. Dzis zjadlam banana przed wstaniem z lozka niestety nie pomoglo :(

A jeśli chodzi o jedzenie to glodna jestem ciagle ale na mysl ze mam cos zjesc od razu jest mi niedobrze...

Też miałam takie mdłości jak Ty - bez wymiotów. Próbowałam różnych sposobów podawanych na forach i mi pomagał tylko napar ze świeżego imbiru z cytryną pity rano na czczo. Wydaje mi się, że nie ma uniwersalnych sposobów, każda z nas musi znaleźć swój. Nie łam się, zawsze mogło być gorzej :) Za jakiś czas kiedy mdłości będą Ci przechodzić jeszcze możesz za nimi zatęsknić ;) Moja pierwsza ciąża też zakończyła się niepowodzeniem i w drugiej wolałam mieć mdłości, bo wtedy czułam, że wszystko jest w porządku :)

Kochana sama to przechodziłam i byłam do 12 tc w takim stanie. Potem powoli lagodnialo. Trzeba to przetrwać.

Ja brałam prevomit mi pomógł rano i wieczorem brałam, oczywiście były jeszcze mdłości ale już nie takie jak wcześniej.. Ogólnie to jeszcze działał mój nos bo miałam węch lepszy chyba od policyjnego psa ;) wszystkie zapachy mi przeszkadzały, nawet płyn do.płukania ubrań.. masakra była ale na szczęście tylko do 3-4 miesiaca..

reklama
Dziewczyny nie chce zapeszac ale pomoglo ! rano po bananie wzielam ten proszek i zjadlam sniadanie! Co prawda jem malo ale czuje sie stokroc lepiej :) mdlosci jeszcze troszke mam ale w koncu jakos funkcjonuje

Do góry