reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak oduczyc dziecko trzymania na rękawach!

All-me

Fanka BB :)
Jak oduczyc Malucha trzymania na rekach??
Moja coreczka ma 2 mies i 3 tyg w ciagu dnia,kiedy.nie spi nie potrafi sama posiedziec. Jest ciagly placz...nawet dp lazienki wyjsc nie.moge czy zjesc...chce byc ciagle na rekach. W lezaczku polezy max 5 min ale musze byc obok i ja bujac i zabawiac.
Brakuje mi juz sily...to samo jest na spacerze jak tylko sie obudzi chce na rece...wszystko na rekach..zasypiac tez na rekach...blagam ratujcie :-(
Jest wczesniakiem z 35 tyg 9 p.2700 i 49 cm.
Moze to tez ma wplyw??
Rozwija sie bardzo ladnie. Wazy 5800.

Ostatnia edycja:
reklama
spróbuj tej metody doktora Karpa (znajdziesz na internecie), wszyscy bardzo polecają chociaż ja osobiście nie próbowałam jak synek był mały, bo zwyczajnie o tym nie wiedziałam ... poza tym chwilowo odciążyć kręgosłup pomoże ci chusta z pewnością, no i będziesz miała wolne ręce ... spokojnie, na pewno dasz radę, prawie każda z nas to przechodziła :-)

dokladnie jak wyzej, poza tym czasami nic nie pomaga i trzeba sie "przemeczyc" moze zwyczajnie dzidzia potrzebuje mamy

Moja była identyczna ;-) i nic nie działało niestety , ale minęło samo gdy zaczęła siadać , raczkować :-) jak nauczyła sie raczkować to już w ogóle mamy mogło nie być .. A teraz znowu zazdrośnik że jak ktoś przydzie etc. to córę mam na kolanach ; )

Kiedyś samo przejdzie :) Dla mojego synka od urodzenia istniały tylko rączki. Do dziś nie zaśnie inaczej niż na rękach. Przetestowałam już chyba wszystkie możliwe sposoby, konsultowałam ze specjalistami i trafiło mi się dziecko, które po prostu do osiemnastych urodzin prawdopodobnie będzie zasypiać na moich rękach:-p
Jak młody zaczął chodzić i raczkować, skończyło się noszenie, sam mógł dojśc gdzie chciał (baaa nawet tam gdzie mama by go nie zaniosła).
Możesz spróbować z otulaczem, jednak są dzieci, które ich nienawidzą (chociażby Erik).

To normalne w tym wieku, poczytaj o rozwoju psychicznym swojego dziecka :) Takie maluszki czuję się u mamy bezpieczne, one nie wiedzą,że w łóżeczku też nic im nie grozi. Im więcej się taką krusznę ma przy sobie,tym większe poczucie jej bezpieczeństwa później, i tym mniej absorbujące będzie w przyszłości :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry