reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak oduczyć dziecko bujania

Cukszyk..mama

Fanka BB :)
Witam moja cztero miesięczna córeczka nie potrafi zasnac sam, za każdym razem musi być bujana na kolanach w przeciwnym razie zaczyna tak długo płakać aż jej nie wezme i nie uspie. Wiem że potrafi zasypiać sama bo w nocy nie ma z nią problemu odkładam ją do łożeczka i po chwili zasypia :oops:. Nie było by z tym usypianiem dużego problemu lecz gdy tylko ja odłożę ona po 10 minutach wstaje a gdy jest na kolanach potrafi spać nawet 1.5 godziny w związku z czym ja kapletnie nie mam czasu dla siebie. Mogły byście mi coś doradzić co z tym zrobić .

reklama
Rozwiązanie
Dzień dobry,
Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może chcielibyście zmniejszyć liczbę nocnych karmień lub zastanawiacie się ile drzemek powinno mieć Wasze dziecko? Zapraszam do poczytania mojego bloga http://www.panikolysanka.pl
oraz do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych.
Chusta [emoji6] minie jej.

Z mojego, tylko poczwórnego [emoji854] doświadczenia wiem, że to nie trwa wiecznie, a maluszki tego potrzebują.
Ps przyzwyczaiło to się już w ciąży. A bujanie jest konieczne dla prawidłowego rozwoju mózgu (sprzyja zasypianiu więc dzieci łącza dwa w jednym [emoji6] ).

Ostatnia edycja:
Chusta [emoji6] minie jej.

Z mojego, tylko poczwórnego [emoji854] doświadczenia wiem, że to nie trwa wiecznie, a maluszki tego potrzebują.
Ps przyzwyczaiło to się już w ciąży. A bujanie jest konieczne dla prawidłowego rozwoju mózgu (sprzyja zasypianiu więc dzieci łącza dwa w jednym [emoji6] ).
A to dziękuję jest nadzieja że wyrośnie z tego :)

Sama nie wierzyłam że wyrośnie a wyrosło. Bujany do 2 lat i 5 miesięcy w wózku na każdą drzemke i na noc. Po czym z dnia na dzień przestawił się na łóżeczko, początkowo usypiał nawet godzinę, teraz po 5 miesiącach zasypia w kilka minut w swoim łóżeczku :) życzę dużo siły

Dzień dobry,
Jestem certyfikowaną konsultantką ds. snu dziecka i pomagam rozwiązać problemy ze snem maluchów. Jeśli martwi Was niespokojny sen noworodka, macie dosyć długiego wieczornego usypiania, nieprzespanych nocy i walki o zasypianie na każdą drzemkę, mogę Wam pomóc w rozwiązaniu tych problemów. A może chcielibyście zmniejszyć liczbę nocnych karmień lub zastanawiacie się ile drzemek powinno mieć Wasze dziecko? Zapraszam do poczytania mojego bloga http://www.panikolysanka.pl
oraz do polubienia mojego profilu na FB, gdzie znajdują się ciekawostki i dużo informacji praktycznych dotyczących snu najmłodszych.

Rozwiązanie
Do góry