reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak mam odczytać test owulacyjny - 2 lata po antykoncepcji i operacji. Jak to policzyć. Duży problem

spelnicmarzenie

Fanka BB :)
Czesc dziewczyny,
tak na szybko skroce moj duży problem..
w lipcu operacja - laparoskopia, endometrioza stopnia I, niezłośliwy guz na macicy, zrosty na jajniku lewym.
od sierpnia do dnia 22 listopada balam VISANNE. Skończyłam brac i wystąpiło krwawienie - słabe ale bylo od 24.11 i trwało 5 dni. Musze powiedzieć jeszcze, ze przed operacja bralam 6 różnych rodzai tabletek anty - bardzo zle ze mna po nich dlatego tyle tych zmian w przeciągu 2 lat a, ze zle mnie diagnozowali to balam co kazali dopóki nie wylądowałam na stole operacyjnym..
Od 2 dni czyli od 2 grudnia mam śluz - dzisiaj jest ciągnący jak białko jaja, jest go bardzo duzo. Przed wczoraj i wczoraj z pochwy wychodzily tj takie czopy śluzu, niby byl jak jajko białka ale z dodatkiem takiego białego śluzu.
kupilam wczoraj testy owulacyjne clearblue cyfrowe. Oczywiście pokazaloo sie kuleczko czyli negatywny. Dzisiaj jest to samo a slinie sie tam na dole tak ze szok.. o co moze chodzic? Czy moze byc śluz bez owolucaji i to jeszcze w takich ilościach? Jeszcze musze powiedzieć ze śluz wczoraj nie byl az taki jak ten dzisiaj a kreska pokazała sie mocniejsza wczoraj.. czy ktos moze mi to wytlumaczyc? Nie wiem kompletnie jak zacząć to liczyć. A w sumie kupilam wczoraj tylko te testy z tego powodu, ze tak mnie bolały jajniki - w życiu czegos takiego nie czułam. To pomyslałam ze moze tak mnie boli bo owulacja.. :(
bede bardzo wdzięczna za jakies rady jak mam sie za to zabrać..
i czy to jest tak ze te testy zawsze pokazują jaka kreske pomimo tego ze nie ma owulacji? czy ja owulacje mialam i przeoczyłam stad te kreski?
pozdrawiam i dziekuje ! :)

Załączniki

• image1-down.jpg
    image1-down.jpg
    78,5 KB · Wyświetleń: 174
reklama
Testy owulacyjne wskazują pik hormonu LH, który poprzedza owulacje. Czyli pozytywny test mówi o tym, ze możemy się spodziewać owulacji za około 24-36h. Być może Ty za późno zrobiłaś testy i przegapiłas pik stad blednąca kreska.

Jesli chcesz sie za to zabrac dokladnie to poczekaj na pierwsza normalną miesiaczke i zacznij testowac tuz po niej. Pierwszy pozytywny test uznaje sie za pik, kreska jest ciemna jak kontrolna, pozniej testy moga wychodzic z bladszą kreska bo hormon moze utrzymywac sie dlugo. Teraz moglas juz przegapic owulacje bo tak naprawde nie wiesz jak dlugi bedzie obecny cykl po antykoncepcji i wszysykich innych przejsciach. Powodzenia

Do góry