Ja wprowadziłam Bebilon 2 dopiero kiedy Amadeusz skończył 6 miesięcy( większość pediatrów tak radzi) i chyba lepiej nie wprowadzać nowego mleka zbyt wcześnie. Dziecko różnie reaguje na zmiany- może mieć na początku rewelacje żołądkowe, bóle brzuszka i ogólne rozdrażnienie. Moja lekarka zachęcała mnie nawet bym wstrzymała się z 2 do 7 mięsiąca ale za to zaczęła wprowadzać więcej produktów "stałych"-2, 3 łyżeczki tartego jabłuszka, purre z ziemniaków, zupki ze słoiczków. Ja co prawda jej nie posłuchałam, ale zrobiła tak moja znajoma( jej synek jest od mojego starszy o 2 tyg) i uważała, że słusznie zrobiła. Jeśli zamierzasz wprowadzać nowe posiłki polecam, ci Hippa-bezpieczna firma, która gwarantuje jakość ( możesz zamówić na dodomku.pl-oficjalny dystrybutor produktów). Dzisiaj żałuję trochę, że "bawiłam" się w gotowanie- wróciłam do pracy kiedy Amadeusz miał 7 miesięcy więc kazdy posiłek dla niego przyrządzałam późnym wieczorem. Moje znajome kupowały gotowe obiadki i dziwiły się ,że ja tego nie robię tylko się zadręczam