reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

reklama
Łukasz w domu to nie śpi od bardzo dawna. w przedszkolu sypiał codziennie, w samochodzie śpi jak jedziemy dostatecznie długo.

jak wyglada sytuacja ze spaniem w przedszkolu w 4-latkach? tez maja lezakowanie?
pytam, bo u nas w zeszlym roku, ze wzgledu na brak warunkow lokalowych, nie bylo spania w zadnej grupie. a teraz- w nowym budynku-nie wiem, jak bedzie. szczerze-nie chcialabym lezakowania, bo Julitka bedzie pozno chodzila spac.

u Zuzi w przedszkolu śpią tylko maluchy ,średniaki mają tylko odpoczynek po obiedzie. Zuzia od miesiąca mi nie śpi i ja się z tego cieszę bo już nie jest jej to potrzebne, wcześniej chodzi spać, nie trzeba wszystkiego dostosowywać do jej pory spania,ale ten okres przejściowy był trudny bo z jednej strony nie chciała spać ,ale były też momenty kiedy była bardzo zmęczona i jęcząca;)

Mój młody juz od roku nie śpi w dzień a w przedszkolu leżakowanie u Nas mają tylko maluchy czyli I grupa 3 latki

Maciuś przechodzi właśnie ten etap przejściowy, o którym pisała Luandzia i ciężko czasem jest, ale fakt, plus jest taki, że bez problemu zasypia wieczorem. U nas czterolatki chyba już nie leżakują.

reklama
U nas czterolatki też już nie leżakują:no: z czego bardzo sie cieszę, bo od poniedziałku panie zrezygnowały już z leżakowania i Tuśka wreszcie chodzi normalnie spać, a nie przed 22:wściekła/y: ale u Szymka w przedszkolu czterolatki mają leżakowanie nadal:tak:

Do góry