reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak często się starać w dni płodne?

Agataxv

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
Jestem po wizycie u lekarza i teoretycznie wszystko w porządku. Niestety badania nasienia u męża wyszły średnio. mała ruchliwość plemników i ilość na granicy normy. Konsultacja z lekarzem wypada nam pod koniec miesiąca (niestety już po dniach płodnych). Czy przy takich wynikach lepiej żeby w okresie około owulacyjnym do zbliżeń dochodziło co 2 dzień czy codziennie?

reklama
Hej. W moim przypadku sprawdziły się codzienne stosunki w dniach wyznaczonych przez lekarza (byłam na monitoringu owulacji, lekarz określił 4 dni, kiedy najprawdopodobniej dojdzie do owulacji). I udało się.

Hej. W moim przypadku sprawdziły się codzienne stosunki w dniach wyznaczonych przez lekarza (byłam na monitoringu owulacji, lekarz określił 4 dni, kiedy najprawdopodobniej dojdzie do owulacji). I udało się.
Też chodzę na monitoring i lekarz ogólnie zalecał dwa dni, dzień przed i w dzień owulacji, a tak to co drugi. Jak odbieraliśmy wyniki i podpytałam to wspomnieli że lepiej co drugi (żeby dodatkowo nie osłabiać).. i zgłupiałam, bo z drugiej strony jeśli plemniki nie są najlepsze, to niewiadomo ile z nich tak naprawdę przerwa

Ja robię testy testy owulacyjne i od pozytywnego staramy się codziennie przez 3 max 4 dni. Jak nie stosowałam testów to jak widziałam po śluzie że jest płodny to tak przez 6 dni codziennie działaliśmy. Kiedyś mówiono.ze najlepiej co 2 dzień a nie codziennie bo plemniki osłabione a teraz dowiedziałam się że nawet lepiej codziennie bo nie są wtedy takie leniwe,.jakkolwiek to zabrzmi

Też chodzę na monitoring i lekarz ogólnie zalecał dwa dni, dzień przed i w dzień owulacji, a tak to co drugi. Jak odbieraliśmy wyniki i podpytałam to wspomnieli że lepiej co drugi (żeby dodatkowo nie osłabiać).. i zgłupiałam, bo z drugiej strony jeśli plemniki nie są najlepsze, to niewiadomo ile z nich tak naprawdę przerwa
Mój też nie miał najlepszych i takie zalecenie dał lekarz, żeby wykorzystać na ten optymalny czas najprawdopodobnej owulacji :-)

Mój lekarz kazał dopiero gdy miała być owulacja nie wcześniej,, oczywiście był monitoring i gdy pęcherzyk był dojrzały to lekarz kazał trzy dni pod rząd.Wiadomo że co lekarz to inne zlecenia 🤭

Cześć dziewczyny,
Jestem po wizycie u lekarza i teoretycznie wszystko w porządku. Niestety badania nasienia u męża wyszły średnio. mała ruchliwość plemników i ilość na granicy normy. Konsultacja z lekarzem wypada nam pod koniec miesiąca (niestety już po dniach płodnych). Czy przy takich wynikach lepiej żeby w okresie około owulacyjnym do zbliżeń dochodziło co 2 dzień czy codziennie?
U nas też wyniki męża były kiepskie i jak staraliśmy się co dwa dni to nie wychodziło, a jak codziennie to dwa razy zaskoczyło od razu w pierwszym takim cyklu :)

reklama
W pierwszej ciąży było to bez żadnej kontroli chyba co drugi dzień, a w każdym razie 3-4 razy w tygodniu po okresie. Za drugim razem przykładowo jak okres dostałam 1 to stosunek był 9, 10, 12 i 13 dc. Nie badałam owulacji ale wg moich obserwacji przypada ona na 12-13 dc. Niestety obie ciąże poroniłam, ale to inny temat, zaskoczyło ale nie przetrwało..

Do góry