reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

kaszu27 pisze:
Laura w ostatnim czasie próbuje stawać na nogi. Nie chce siedzieć tylko cała się napręża jak patyk i staje! A potem wrzask, bo jej nie pozwolę i mina obrażonej królewny... ;D ;D ;D
A ja mojej pozwalam i uwielbia skakac. Tez sie wypreza.
A dzisiaj po raz pierwszy przewrucila sie z brzucha na plecki, bo tylko na brzuszek umiala.

reklama
TEDDY.BARDZO ZLE ZRO ZUMIALAS MOJA WYPOWIEDZ na temat mojego kluseczka :-[ Igorek jest super dzieciaczkiem i moglby byc mega grubasem a i tak by byl moim serduszkiem najukochanszym. Ja sie tylko na zapas martwie o przyszlosc. Zeby nie katowal sie jakims odchudzaniem. Slyszalam ze jak dzieci pulchne w dziecinstwie to potem takie problemy maja. Jeszcze raz Teddy zastanow sie zanim cos takiego napiszesz, bo bardzo mnie to dotknelo. Reszcie dziewczyn- dzieki za odpowiedzi.

Kasia nie przejmuj się, Teddy już taka jest ;) przywykniesz :laugh:

A jeśli chodzi o pulchne dzieciaczki, to mi lekarz powiedział akurat odwrotnie tzn. że takie małe dobrze wyglądające bobasy często wyrastają na szczupłych!!

Doxa to zalezy od lekarza no i od dziecka...jedne wyrastaja inne nie.......jak narazie widze ze Alan idzie w tatusia i dobrze....tatus 187 cm i 70 kilo...ciut malo ale lepiej byc chudszym niz grubym wiem cos o tym...szczelwiasza bylam jak wazylam 53 kilo :)

KasiaN nie denerwuj sie.......uwazam ze powinno sie uwazac zeby za bardzo dziecka ni utuczyc ale nie sadze zeby Twoj wyrosl na grubaska...w koncu 8 kilo to nie tak duzo.....zalezy jeszcze ile ma wzrostu.... :)

KasiaN - ja słyszałam, że nie da się utuczyć dziecka na mleku mamy, szybciej na modyfikowanym jak się przesadza i za dużo daje, sa przeciez normy :)

Piszecie o próbach odpychania się, ja dziś wymiękłam, Natalia sobie na mnie podskakiwała.... z nóżek się odbijała.

Robili gdzies jakas statystyke i mowili, ze jak dziecko ma nadwage do 3 lat to jest 50% szansy ze w przyszlosci bedzie brubaskiem. A jak ma 7 lat to sie zwieksza do 70%.
Acha i jeszcze do roku dziecka, dziecko powinno potruic swoja wage urodzenia.

No tak, tylko że jak nasze dzieci zaczną raczkować i chodzić to szybką będą gubić zapasy zgromadzone za czasów niemowlęcych ;)  I druga sprawa, słusznie zauważona przez Elvirę, wszystko należy odnosić do wagi urodzeniowej!

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, Efunia za stronke. Przejelam sie Teddy, bo zabolalo. Ale moj blad bo zle sie wyrazilam. Nie jestem przewrazliwiona na punkcie wagi mojego sloneczka. Jestem wrecz dumna, bo jest najwiekszym dzieckiem w swoim wieku w przychodni :) Lubie jednak byc swiadoma zeby w przyszlosci dziecko nie mialo zalu ze mamusia z tej milosci zrobila z niego kuleczke.

reklama
Do góry