reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jadłospis w przedszkolu

ja może nie do końca w temacie mięska ale...

chciałam się pochwalić że moje dziecko chodzi do przedszkola, gdzie jest i kuchnia i pracuje dietetyk ;-)

w dodatku jest to przedszkole gdzie pierwszeństwo mają mali alergicy i tym sposobem nie musiałam się martwić że w "zwykłym" przedszkolu nikt się nie będzie przejmował dietą (bezmleczna i bezglutenowa) mojego synka...
a tu... nie dość, że przyjęli go bez problemu to jeszcze zażyczyli sobie spisu, co Jasiek może a czego nie może jeść ;-)

jedynym mankamentem było to, że jadłospis Jaśka i innych alergików nie był wywieszony na tablicy ogłoszeń ale zawsze mozna było spytać :-)

reklama
u mojego dziecka w przedszkolu jest catering, ale ułozony dość zróżnicowanie. Jest i trochę mięsa i makaron i pierożki nawet czasem. Myślę, że najwazniejsze to żeby dzieciom smakowało, codziennie trochę różnilo i nie kojarzyło się jedynie z mięsem czy ohydną zupą....

Dla mnie najważniejsze jest, żeby serwowane jedzenie było zdrowe. W domu staram się gotować zdrowo i smacznie, nie używamy zbyt dużo soli, raczej gotuję i piekę niż smażę. Spotkałyście się z takim wyżywieniem w jakimś przedszkolu?

No właśnie - apropo zdrowej diety w przedszkolu - w przedszkolu mojej chrześniaczki organizowali ostatnio spotkania z dietetykiem - dietetyk przyjeżdżał i układał z dziećmi piramidę żywieniową, tłumaczył im jak ma wyglądać dieta, wszystko było zorganizowane w formie zabawy, więc dzieciaki były zachwycone. Moja chrześniaczka od tamtej pory odwiedza mojego synka i opowiada mu o zdrowej diecie. Bardzo fajna sprawa. Warsztaty organizowała poradnia do której chodzi moja siostra - "Halsa" w Warszawie. Ja już takie umówiłam w przedszkolu mojego synka i wszystkim mamom również polecam zorganizowanie takich zajęć w przedszkolach swoich dzieci.

Do góry