reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jadlospis rocznego dziecka

karolyn1987

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Mój synek dziś kończy roczek. Czy mozecie się drogie mamy podzielic jak u was wyglada jadlospis dla rocznego dziecka? Ile razy dziennie podajecie mm w postaci butli lub kaszki?

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W tym wieku dzieci jadły z nami wspólnie. Tzn przy każdym rodzinnym posiłku proponowałam im to samo co reszcie. Z jedzeniem bywało różnie (czasem 2 kęsy, czasem nic, czasem sporo), ale były na piersi jeszcze, więc miałam totalny luz.
Śniadania: owsianka, jaglanka, jajecznica, omlety, racuchy itd
Obiad: domowe zupy wszelakie i tak samo drugie dania
Kolacja: Duszone warzywa, kanapeczki, kasze (zwykłe, na wodzie, same lub z dodatkami warzyw/owoców).
2 śniadanie i podwieczorek głównie owoce, jogurt

Nie dawalas do roku czasu nic oprocz mm?:)
Haha dobre olcia ;). Wiesz maly je juz wlasciwie wszystko tylko nie wiem ile porcji powinno byc mm po skonczeniu roku. Jedni juz nie podaja. Inni tak i się pogubilam :)

Tytul postu powinien byc ile porcji mm po ukonczeniu roku hehe :)

Haha dobre olcia ;). Wiesz maly je juz wlasciwie wszystko tylko nie wiem ile porcji powinno byc mm po skonczeniu roku. Jedni juz nie podaja. Inni tak i się pogubilam :)

Ja uważam że jest to sprawa indywidualna każdego dziecka, moja córka jest "mleczną" dziewczyną i jak miała roczek piła mleko rano o 6, w południe przed drzemką i na noc(180,180,240). Ale wiem że są dzieci które potrzebują w tym wieku tylko na noc mleka. Moja pediatra mówiła że dopóki mała nie ma nadwagi (była w 25-50centylu) i ma taką potrzebę to 500-600ml dziennie dalej może pić, byle by jadła oprócz tego normalne posiłki.

Dzięki za odpowiedz. Mały nie ma nadwagi i lubi mleko. Na noc musi miec butle. Dostawal jeszcze rano butle. Zobaczymy czy będzie chciał coś innego na śniadanie :)

Nie ma jakiegoś minimum. Po roku spokojnie można się obejść bez mm ale jeśli lubi to też pewnie nie ma co zabierać ew. zmienić formę podawania na korzystniejszą ;)

reklama
Do góry